Достъпен избор в ресторант „Салини“

Храната е неизменна част от битието и всеки ден се борим с екзистенциалния въпрос: „Какво ще ядем днес“. В търсене на вкусен, но и достъпен отговор издирваме все нови и нови кулинарни кътчета от географията около себе си. Имаме ли време и възможност – бързото хранене заменяме с по-продължително вкусно изживяване, споделено с близки, колеги, приятели. В него, обичайно търсим комбинация от различни фактори – достъпност като цени и като местоположение; добър сервиз, уютна и комфортна обстановка и преди всичко: вкусна храна, приготвена с пресни продукти. Има обаче заведения, които по някакво неписано правило остават леко встрани от масовия градски вкус на жителите на дадено населено място: хотелските ресторанти. Незнайно защо, повечето хора допускат грешката да ги оставят извън кулинарната си карта и така губят вкус, емоция, различни изживявания за любопитното небце и рецептори.

Хотелските ресторанти не са кулинарна периферия. Всъщност, те са на точно противоположния полюс. Предлагат  далеч по-широко поле типове хранене от един стандартен ресторант. Замислете се, къде бихте открили закуска? Тя е първото хранене за деня, което от ранни зори очаква гостите на всяко уважаващо себе си място за настаняване. Понякога, примерно уикендите или пък след тържества като посрещането на Нова Година, има брънч или плавен преход от закуска към обяд, представен чрез богато меню, на което се наслаждавате без ограничение във времето и в избрана компания. Хотелите, които акцентират и върху бизнес събитията от различно естество предлагат и разнообразен, адаптиран според изискванията на конкретния случай кетъринг. Специалните тържества – сватби, годишнини и други, които се организират в подобни места, също изискват индивидуален подход, смел размах и отлични познания в кулинарията, за да се случат по най-добрия начин. Традиционните обяд и вечеря се подразбират – тях ще откриете във всеки ресторант. Зад всичкото това кулинарно разнообразие трябва задължително да стои отличен екип с подготвен диригент-шеф-готвач, които знае какво прави.

В местата с основна дейност гостоприемство – хотелите, храната е и изключително важен компонент от цялостната услуга. Качеството и разнообразието са задължителни, с оглед „спечелване“ сърцето на клиента и по тази линия и превръщането му в постоянен любим гост. Когато към горните известни в уравнението прибавите географска локация „Бургас“, доста вероятно е да получите този отговор: Средиземноморски ресторант „Салини“

В него ролята на диригент на кулинарната страна на гостоприемството е доверена на шеф-готвач Ивелин Кръстев. Той върви по пътя на професионалната кухня от над 25 години, като е работил в Германия и Финландия за различни кулинарни виртуози, учил е при най-добрия суши майстор у нас и е работил 15 години за първия ресторант за морска кухня на много високо ниво в България. Начело на Средиземноморски ресторант „Салини“ е от самото му откриване – през 2011 г. Там намира своята арена за изява, както и семейство, в лицето на своя екип.

Негов пръв помощник е Красимир Петров – зам. главен готвач в Салини. Той също е обиколил света, но по море, грижейки се за кулинарните приключения на гостите на огромни презокеански лайнери. Опитът му в професионалната кухня е над 10 години. За да е още по-успешна грижата им за всички гости, Иво и Краси имат верни помощници – професионален екип, на който могат да разчитат за всичко. Ако сте от Бургас и кулинарните ви търсения досега не са ви водили до Средиземноморски ресторант Салини – то време е да го посетите – и опитате.Винаги сте добре дошли.

Салини е разположен на централна локация, в спокойната периферия на морското сърце на Бургас. Цените са балансирани и напълно достъпни. Ресторантът предлага не само Средиземноморската кухня, но и японски салати и суши, оформени в отделно меню. Това са двете най-здравословни кухни в света, а храната освен задоволяване на базисна потребности удоволствие и здраве. Качеството тук е винаги безкомпромисно, а продуктите – пресни. Сервизът е дискретен и ненатрапчив, така че винаги да се чувствате максимално комфортно.  Хората, на специален режим на хранене, могат без притеснение да заявят своите предпочитания, които ще бъдат изпълнени с радост от екипа. Паркингът за всички гости е безплатен, което елиминира проблема с търсенето на място за паркиране, сини зони, логистични компоненти, отнемащи време и допълнителни средства. Открийте „Салини“ – място на достъпни комфорт, уют и превъзходни вкусове, където най-важен е гостът. Адресът е ул.“Княз Алекандър Батенберг“ 2, Гранд Хотел и СПА Приморец.

За резервации: 0877 81 00 18