Сватбено изложение в Бургас

Дефилето ще стартира в 18:00 часа на 26 януари

Най-новото сватбено изложение на Бургас и региона – Grand Wedding Expo ще се проведе на 26 и 27 януари (събота и неделя) в Гранд Хотел и СПА Приморец. На него, бъдещите младоженци, техните близки и приятели ще могат да намерят всичко за сватбата, представено от професионалистите в бранша. И в двата дни със свои щандове с тематични декорации ще бъдат презентирани сватбени агенции от морския град и региона. Специални подсъбития ще покажат тенденциите в сватбените торти и менюта, актуалните цветните флорални композиции, както и професионален ноу-хау от сватбената фотография.

Черешката на тортата на Grand Wedding Expo ще бъде бляскаво ревю. То ще стартира от 18:00 часа на 26 януари (събота) и ще покаже премиерно най-новата колекция на бутикови детски облекла Salzarra, както и разкошните булчински рокли на Pronovias, представени в Източна България от Сватбен център „Брилянтин“. Прекрасните творения за бъдещите булки ще бъдат представени от моделите като цялостни визии, комплиментирани с бижута Emmerling, сватбени чанти и обувки.

На специалното ревю на Grand Wedding Expo своята мечтана рокля ще може да открие и всяка малка принцеса. Дефилето ще бъде премиерно представяне на последната линия луксозна детска мода за специални поводи на българския бранд Salzarra. Ще бъдат показани над 30 зашеметяващи рокли, сред които всяка малка шаферка може да открие своята. Преди да дефилират на ревюто, малките дами с прекрасни тоалети, грим и прически ще заснемат фотосесия със сцена домакина и инициатор на Grand Wedding Expo – Гранд Хотел и СПА Приморец. Повече за Salzarra, разказва дамата създала и успешно управляваща луксозния бранд детски облекла – Светослава Стефанова.

Г-жо Стефанова, какво Ви мотивира да се включите в Grand Wedding Expo?

Реших да участвам, защото Grand Wedding Expo е нещо различно от всичко, което досега ми е предлагано. Много често ме канят да взема участие в ревюта и аз отказвам с оглед на това, че всичко е много еднотипно.  Този път обаче, случаят е определено различен. Изложението е бутиково, ярко, отличително и обещава една определено изключителна сцена за изява не само на специалистите от сватбения бранш, но и за свързаните области. Моето присъствие ще бъде именно по такава линия. Salzarra създава детски облекла за специални поводи. Организаторът и домакин на Grand Wedding Expo – Приморец е изключителен и кореспондира силно стилово и смислово с това, което ние създаваме.

Участието ни в подобно изложение ни дава сцена, на която в подходяща обстановка да покажем най-доброто от Salzarra – с акцент върху роклите за шаферки, които са важен момент от целия комплекс услуги, които една сватба предполага и включва. Преди години хората нямаха на разположение професионален избор по отношение на детските бутикови облекла за подобни поводи. Днес е налице удобството от качествени и класни решения, дело на съответни специалисти.

Какво ще покаже Salzarra на Grand Wedding Expo?

Премиерно ще бъде представена най-новата ни колекция от над 30 луксозни рокли за млади дами, както и няколко предложения от линията ни Mummy&Me. Това ще се случи на специално ревю на 26 януари (събота) от 18:00 часа. Моделите ще представят деца-манекени, като за случая те ще бъдат и с подходящи грим и прически. Преди самото дефиле, ще заснемем колекцията. Сцена на фотосесията ще бъдат избрани кътчета от Приморец, които отлично кореспондират с идентичността на Salzarra.

Бихте ли разказали повече за Salzarra?

Всичко тръгна от организацията на първия рожден ден на сина ми. Тръгнах да търся сако и направо се сблъсках с нещо страшно. Винаги съм имала афинитет към модата, въпреки, че висшето ми образование е икономическо. Следях модните тенденции, но с раждането на сина ми те за мен се преобърнаха към децата. И от търсене на подходящо детско сако за първия рожден ден – стигнах до собствен бранд за официално детско облекло – Salzarra.

Компанията съществува от 1 юни 2015 г. Работим основно онлайн, като от една година имаме и обект в Бургас. Екипът ни е малък, тъй като сме бутикова линия. Годишно пускаме няколко нови колекции. Задължителните са три – пролет/ лято; една за 1-вия учебен ден и училището и една есен/ зима. Допълнително, изработваме и още две допълнителни по-пищни колекции. Те са луксозни, официални и са именно за специални поводи – кръщенета, сватби, рождени дни и други.

Предлагаме и собствени аксесоари ръчна изработка. Като цяло, в облеклата на Salzarra водещ е ръчният труд и отношението към детайлите, което е и причината за по-високото им ценово позициониране. Единственият външен продукт, който предлагаме, а не произвеждаме сами, са обувки за деца и майки с много изчистена линия на световен американски бранд.

Предлагаме и много актуалната в световен мащаб серия „майка и дъщеря“.  Към всяка избрана детска рокля, можем да произведем рокля и за майката. Тя може да е напълно същата, може да се използват материите и детайлите на детската рокля, но да е по-изчистена. Това е избор на родителя. Определено линия „майка-дъщеря“ е много търсена.

Какви материи подбирате за облеклата на Salzarra?

Преди всичко, внимавам дрехите на Salzarra да са меки, изчистени откъм шевове и хастарите да са от подходящи материи. Съществено е платът, който има директен допир с чувствителната детска кожа да е възможно най-фин, хипоалергенен и комфортен. Разбира се, върху него може да има дантели и различни украсителни детайли – но основният допир към кожата задължително е изчистена материя.

Следя модните тенденции при платовете и те намират своето отражение в нашите колекции. Salzarra работи основно с италиански производители. Впрочем, те отдавна отричат памука като най-хубав продукт за бебешки и детски дрехи. Тази представа е по-скоро наше, българско решение. Разбира се, грижа се той все пак да е основен за състава на платовете, които избирам. Те идват от няколко фабрики в Италия. Преди да направя избора си тествам мострите – дали се свиват, как реагират и изобщо – всичко необходимо с оглед избор на оптимална по всички направления материя за детски дрехи, която е не само красива, но и функционална, комфортна и при правилно третиране запазва красотата си през времето.

Последните две години много модерен е неопрена от ново поколение. Той дава широки възможности за изява и няма нищо общо със съдържанието, което ние българите влагаме в термина. Въпреки това обаче, нашият стереотип е труден за разчупване в много направления.

Какво прави облеклата на Salzarra различни?

Най-важни са детайлите и качественият плат. Една детска рокля или едно сако за млад джентълмен могат да бъдат ушити перфектно, от най-хубавата материя, но не им ли сложиш правилното копче, не сложиш ли на роклята някакъв детайл, някакъв акцент, нещо ръчно изработено, тя просто няма как да грейне и стигаме до масовката. Това, е от което аз бягам. Моите неща са различни. Те са само при мен. Нямам никаква дистрибуция. Наблягам на различните облекла. Задължително, когато излиза един модел от нас, той носи нашия етикет – различното. Salzarra е антипод на стереотипа и еднотипните облекла на пазара у нас. Творим за тези, които имат различно мислене и поглед върху детското облекло и смея да твърдя, че клиентите ни са редовни. Голяма част от нашите дрехи са за всекидневна употреба. Но изборът за визията на детето зависи изцяло от родителя, защото той е този, който създава стила на детето. Често клиентите ни, вече наши приятели от цяла България, търсят съвети от нас за всичко, каквото си представите. Изпращат ми снимки за консултация, дали обувчици, чорапогащници и т.н. биха се съчетали с нашите модели. Радвам се, когато можем да помогнем. Това е допълнителна оценка за екипа на Salzarra.

Роклите на Salzarra, с които всяка малка дама ще се преобрази в приказна принцеса, можете да видите на 26 януари (събота). Ревюто, на което ще дефилират над  15 малки красавици ще започне в 18:00 часа. Освен детски дрехи, дефилето ще покаже и разкошните булчински рокли на Pronovias, бижута на бижутата на Emmerling и сватбени обувки и чанти представени от Сватбен център „Брилянтин“.

Първото издание на GrandWeddingExpo ще събере всичко за сватбата на едно място на 26 и 27 януари (събота и неделя). Инициатор и домакин на форума е Гранд Хотел и СПА Приморец, който безвъзмездно предоставя елегантните си пространства на професионалистите в бранша, които да ги претворят в детайли от перфектната сватба.

Входът за Grand Wedding Expo е свободен.

За повече информация: +359 877 850 001| concierge@hotelprimoretz.bg