Днес в Kошарица бе открита нова спортна площадка

Днес в с. Кошарица  кметът на Несебър Николай Димитров официално откри нова спортна площадка, реализирана по проект „Красива България“. На събитието присъстваха кметът на населеното място – Павел Павлов, председателят на ОбС – Несебър Румен Кулев,  кметове  на  съставни селища, ученици и учители от местното училище .

В приветственото си слово кметът на Кошарица – г-н Павлов благодари на общинската управа за постоянната подкрепата и правилно разпределените между всички населени места средства, благодарение на които селищата на общината развиват и допълват обществената си инфраструктура и се превръщат във все по-уредени и привлекателни за живот  места.

Кметът на Община Несебър Николай поздрави присъстващите на събитието гости, честити новата придобивка и подчерта, че  посредством и благодарение на политиката на общината да инвестира пропорционално във всички съставни селища, те вече придобиват нова модерна визия и европейски облик

Спортната площадка е разположена в двора на местното училище „Св. Иван Рилски“. Обектът  разполага  с комбинирано игрище за футбол в малко поле.  Монтирани на баскетболни кошове и  открит фитнес.

Общият бюджет за спортната площадка бе 251 013 лв., от които 53%  съфинансирни с общински средства. Целите, които осъществява Община Несебър, чрез реализацията на новия обект, са обновяване и подобряване на обществената среда в населеното място, на социалната инфраструктура и разширяване възможностите за физическа активност и спорт за жителите на Кошарица. Новата спортна площадка  е с открит достъп за всички, които желаят да я ползва.