Пролетен велотур се включва в каузата „Да напълним голямото сърце на Бургас“

Благородната инициатива насърчава рециклирането на пластмаса и събира средства за закупуване на реанимобил за новородени бебета

Пролетен велотур „Let’s get cylcling“ се включва в кауза „Да напълним голямото сърце на Бургас“, която насърчава разделното събиране и рециклиране на отпадъци и акумулира средства за закупуване на реанимобил за новородени бебета за УМБАЛ в морския град. Припомняме, че колоездачната обиколка на Бургас ще бъде на 14 април в Морската градина, няма състезателен характер и е отворена за велолюбители от всички възрасти. Тя е част от общественозначимите събития, които Гранд Хотел и СПА Приморец организира по случай своя 60-ти рожден ден.

За добрата хидратация на участниците в „Let’s get cylcling“, грижа ще има Минерална вода „Банкя“. Инициатива „Да напълним голямото сърце на Бургас“ от своя страна ще предостави подходящ контейнер, в който ще се събират пластмасовите бутилки и капачки. В последствие, те се предават за рециклиране в полза закупуване на реанимобила. Първото сърце на Бургас затуптя в ритъма на тази благородна мисия през януари 2018. Оттогава до днес, само в морския град са събрани над 10 тона пластмасови капачки. Свои сърца вече имат над 80 български населени места, като всяко от тях само избира за каква кауза се събират капачките.

„Let’s get cycling“ промотира здравословния живот, колоезденето в градски условия, толерантността на пътя, както и опазването на природата чрез „Да напълним голямото сърце на Бургас“. Регистрацията за велошествието, на което добре дошли са всички, е от 9 до 10 часа в деня на провеждането му – 14 април (неделя) пред Гранд Хотел и СПА Приморец от страната на плажната ивица. Маршрутът е Приморец — Бургаски Мост —  паркинг Северен плаж — Солници и обратно до Приморец. Всички участници във велошествието ще участват в томбола с тематични награди.

„Let’s get cycling” се организира със съдействието на Община Бургас. Медиен партньор е Power FM. Част от велошествието са и Български червен кръст, Минерална вода „Банкя“, магазин за велосипеди, велочасти, велоаксесоари и облекло „Байк Пойнт“, билкови екстракти и хранителни добавки „Цветита Хербал“, инициатива за насърчаване рециклирането на пластмаса „Да напълним голямото сърце на Бургас“.