Бургаски ученици гостуват в Народното събрание

Ученици от 8 до 11 клас от Професионална гимназия по туризъм „Проф. д-р Асен Златаров“-Бургас посетиха Народното събрание и се запознаха отблизо с работата на институцията и нейните представители. Групата, придружавана от директора Силвия Пехливанова и преподаватели на учебното заведение, гостува в парламента по покана на народния представител и председател на парламентарната Комисия по околна среда и водите Ивелина Василева. Тя заедно колегите си Димитър Бойчев, Галя Желязкова, Диана Саватева и Ася Пеева се срещнаха с учениците в зала „Изток“. Опознавателната визита в Народното събрание премина под знака на 140 години от приемането на Търновската конституция.

Ивелина Василева поздрави младите посетители от Бургас и техните преподаватели.

„Професионалното образование е все по-търсено и ценено. Вярваме, че възпитаниците на гимназията ще имат добра професионална реализация, защото в Бургаския регион туризмът е силно развит. Гордеем се с техните постижения и им желаем успех. “, коментира тя.

Гостите от „Проф. д-р Асен Златаров“ имаха възможност да научат повече за ангажиментите на народния представител и за ежедневието в парламента от председателя на НС Цвета Караянчева. Възпитаниците на гимназията изненадаха Караянчева с оригинален подарък по случай 60-ата годишнина от създаването на учебното заведение – подбрани рецепти за домашен хляб, а Ивелина Василева – книга с 12 рецепти с изворна вода от всички общини от Черноморския регион.

Всички  народни представители от Бургас получиха дипломи и значки за годишнината.

От своя страна народните представители от ГЕРБ-Бургас предоставиха образователна литература, свързана с 140-тата годишнина от приемането на Търновската конституция. Съвсем скоро, на 3 май, в Бургас също ще гостуват оригиналите на Търновската и Сребърната конституция. Те ще бъдат изложени в Културен център „Морско казино“.

Децата имаха възможност да се запознаят с дейността на бургаските депутати и да научат повече за работата им по комисии и по конкретни казуси. Момичетата и момчетата, които се подготвят в няколко професионални насоки в Бургас, с интерес разгледаха кулоарите на Народното събрание и имаха възможността да видят отблизо експонати, свързани с историята на институцията. Учениците наблюдаваха и от балкона протичащото в залата пленарно заседание на депутатите.

Тази година бургаската образователна институция отбелязва 60 години от основаването си. Директорът Силвия Пехливанова използва възможността да отправи покана към бургаските депутати да присъстват празничния концерт по случай юбилея на гимназията. Голямото събитие ще бъде на 8 май от 17:30 в Летен театър-Бургас. По-рано миналият месец Ивелина Василева и Ася Пеева бяха специални гости на презентация с дегустация „Вкусни книги – рецепти от литературни шедьоври“ в професионалната гимназия. Тогава те имаха възможност да наблюдават професионалните  умения на гимназистите, които показаха високо ниво на различни кулинарни техники.