Откриват Флората на Великден

По-малко от месец ни дели от поредното издание на емблематичното за Бургас и най-мащабно у нас цветно изложение „Флора“. В периода от 28 април до 7 май десетки професионалисти и любители ще представят най-доброто от продукцията си, влагайки страст и фантазия при аранжирането на атрактивни изложбени зони. Темата на „Флора 2019“ е „Цветно“, а официалното откриване ще бъде на самия Великден, 28 април, неделя. Община Бургас ви кани на този празник на сетивата и пролетта, който ще зареди посетителите с настроение и енергия.

Сред  изненадите тази година са две петметрови арт инсталации, които ще бъдат разположени в зелените площи около експо център „Флора“. Асоциация на флористите в България подготвя впечатляващи аранжировки, а производителите и вносители на цветя и градински продукти ще представят своите интерпретации на тема „Цветно“.

Арт ателиета и цветна анимация за децата, работилница по грънчарство, специално представяне на Асоциацията на флористите с демонстрация по флористика, презентация на цветните растения в България и разкриване на тайните на най-старата българска дантела – това са само част от събитията в програмата на изложението.

*Подробности за „Флора Бургас 2019“ – участници и програма, следете във фейсбук събитието: https://www.facebook.com/events/309527256421872/.