Световноизвестен испански китарист и неговата група свирят на Burgas Jam 2019

Световноизвестният испански китарист Луис Гало и неговата група Los Caminos De La Guitarra потвърдиха своето участие на Burgas Jam 2019. Третото издание на фестивала, в който главен герой е китарата, ще се проведе на 27 юли в пространството между Морска гара и Магазия 1 в зоната за обществен достъп на Пристанище Бургас. Освен испанците, на сцената край морето ще излязат ФСБ с уникалния си спектакъл „40 години ФСБ“ (https://www.burgas.bg/bg/news/details/1/37717). Скоро ще бъдат обявени имената на още няколко талантливи и небезизвестни в музикалните среди участници.

Испанският мачо Луис Гало е музикант, композитор и продуцент, роден в Мадрид през 1980 година. Известен е като страстен почитател и посланик на фламенкото. Работил е с много изпълнители в различни музикални стилове, има записи на живо за телевизионни и радио предавания, като X-Factor, TVE es música, Fusion Sonora, Radio Nacional de España. Луис е работил в международни продукции за Teatro Real de Madrid (Испания), Сан Карло ди Наполи (Италия), Teatro Piccolo de Milano (Италия). Сътрудничи като солист на оркестъра на Кралската опера в Лондон. Като композитор на документална музика редовно работи с различни продуцентски компании, участва в проекта „Genius: Picasso“ (National Geographic).

Луис Гало си е поставил за цел да популяризира фламенко музиката. Прави го с участието си в концерти, университетски семинари, музикални детски проекти, телевизионни предавания, съвместни проекти между джаз, фламенко и класическа музика.

Очакваме с нетърпение Луис Гало и Los Caminos De La Guitarra на сцената на Burgas Jam, а вие побързайте да закупите вашите билети на промоционална цена от 14 лв. до 10 април в Grabo и Eventim. От 11 април билети вече ще се продават на редовната цена от 18 лв., като освен в Grabo и Еventim, ще можете да се снабдите с тях на касите в експоцентър „Флора“, Културен дом на нефтохимика, Опера и Туристически информационен център. От началото на месец юни билети ще се продават и на лятна каса Часовника.

Burgas Jam във фейсбук:

https://www.facebook.com/burgas.jam/