ВГ „Славееви гласове“ спечели голямата награда на международен конкурс в Кушадасъ

Вокална група „Славееви гласове“ при СУ „Любен Каравелов“ – Несебър с музикален педагог Руска Узунова  завоюва Голямата награда в раздел „Фолклор“ на Международния конкурс „ Арт таланти“, който се проведе в град Кушадасъ, Република Турция.

На фестивала си дадоха среща таланти от Румъния, Турция, Словения и България. Целта на престижната проява  е запазване и обогатяване на музикалното, инструментално, танцово, изобразително и сценично  изкуство и  изява на талантите. Общуването на участниците и техните ръководители от различни колективи  съдейства  за развитие на творчеството. 

Компетентно жури с представители от  Украйна, Италия, Словения и България оцени високо представянето на несебърските деца. Те впечатлиха с перфектно изпълнение на две странджански народни песни, с оригиналните си национални носии и сценично поведение. Публиката ги аплодира бурно и продължително.

Получаването на специалния диплом и статуетка за гранд при предизвика неописуеми емоции и дори сълзи на радост у сладкогласните „Славееви гласове“.