Деница Златева: Европа може да помага, но при ясно спазване на правилата

Европа може да бъде близо до нас и да помага, но при ясно спазване на правилата и изкореняване на порочните корупционни практики“. Това каза кандидатът за евродепутат от „БСП за България“ Деница Златева на среща с жители на град Сунгурларе. Тя коментира, че важна ще бъде ролята на Европейската прокуратура, но по думите й, тя сама не може да замести ефективните контролни механизми в България и ролята на разследващите органи, за да има наказани при злоупотреби с еврофондове.
Деница Златева се срещна с жителите на Сунгурларе на едно символично място – къща за гости, построена с евросредства. „За разлика от други къщи за гости, тази от самото начало приема туристи и гости и подкрепя местната икономика. За съжаление, вторият етап от проекта не е завършен с европейско финансиране, поради спряната мярка по ПРСР, но собствениците го реализират сами“, обясни тя. Кандидатът за евродепутат заяви, че заради корупцията по високите етажи страдат малките предприемачи, които искат да се развиват и в градове като Сунгурларе.
Жителите на града отново поставиха въпроси за подкрепа на малките фермери и земеделските кооперации, за липсващата държавна политика и стратегия за развитие на земеделието.