Започна тенис турнира за купата на ГЕРБ Бургас

Над 60 любители на тениса от Бургас се състезават за купата на ГЕРБ Бургас в осмото издание на турнира „Burgas Open“. На корта ще излязат и общинските съветници Петко Георгиев и Тодор Колев от ПП ГЕРБ.

При отлична организация и зареден с много положителни емоции, „Burgas Open“ вече традиционно, за осма поредна година, събира почитателите на любимия за много бургазлии спорт.

Турнирът започна на 4 май сутринта на тенис кортовете в “Парк Езеро” и ще продължи и на 5 май.  Главен съдия в таз годишното състезание е Румен Кайряков, директор на „Тенис верига – Бургас” и основател на бургаската любителска тенис верига „БУРГАС 2009”. В надпреварата се включиха двойки (мъже и жени), които не са действащи състезатели, треньори, инструктори, учители, студенти по тенис и имат навършени 35 години. Освет купата за победителите, организаторите са предвидили и парични награди.

ГЕРБ Бургас традиционно организира тенис турнира за любители, следвайки стратегията си за популяризиране на масовия спорт в морския град.