И Манол Манолов се сля със светлината

Днес поетът Манол Манолов се пресели в другия свят. Молехме се да отложи пътуването, но съдбата друго реши…  И  Манол се присъедини към бургаските небесните поети,  които вече са толкова много… Но кой знае на кого колко е отредено?

Ето какво написа Роза Боянова по повод тъжната вест:

„Прекрачи границата на живота, както прекрачи границите на познатото в българската религиозна поезия с приземяването на божественото, с издигането на земното, с общуването без гордост с познатото и с непознатото.
Той би искал да се чете поезия, както се влиза в храм – смирено, с доверие, с обич и вяра. 
С библейските си сонети смирено бе коленичил пред Бог. Същевременно го болеше за неумението на човека да бъде богоравен и щастлив в днешния свят. 
После започна да разказва по десетки пъти пред приятели историите на селските луди, лудите за връзване и развързаните луди, които се правят на умни, за умните, които са си малко прости… и вече са толкова много, че няма кой да ги върже…
Днес си тръгна от нас.
Поклон пред светлата му памет!”

Манол Манолов е роден на 15 август 1952 г. в село Габър, Бургаска област.
Завършил Великотърновския университет “Св. св. Кирил и Методий”, специалност „Български език и литература”.
Поет, автор на стихосбирките “Небе от пръст” , “Библейски сонети” , “Нищо трайно” и на сборниците с фрагменти и миниатюри “Луди за връзване“ ( в съавторство със сина му Никола) и „Развързани луди“. Редактор е на повече от 30 книги
.