Неустоима лятна рецепта от Средиземноморски ресторант „Салини“

Мидите са любимо изкушение на мнозина. Ето как да си ги приготвите в пикантен вариант + вино и сметана. Рецептата е на Красимир Петров – зам. главен готвач на Средиземноморски ресторант „Салини“. Ето я и нея:

Пикантни миди с вино и сметана

за 2 порции

1 кг миди

2-3 стръка пресен лук

1 морков

2 скилидки чесън

1 червена люта чушка

1 връзка мащерка

магданоз

100 мл. зехтин

150 мл. сухо бяло вино

2 с.л. готварска сметана

щипка сол

Нарязваме на тънки резени зеленчуците. Почистваме лютата чушка от семената и също я нарязваме. Загряваме дълбок съд с капак, слагаме зехтина и добавяме всички зеленчуци и мащерката. Бъркаме докато зеленчуците поомекнат. Добавяме мидите. Покриваме с капака и оставяме на огъня за 1-2 минути, като разтърсваме няколко пъти. Махаме капака, добавяме виното и покриваме за още 1 минута. Слагаме гевгир в купа и изсипваме в него съдържанието на готварския съд. Връщаме отцедената течност в тигана, добавяме солта, сметаната и магданоза. Връщаме мидите и зеленчуците и разбъркваме, за да се смесят със соса. Поднасяме в подходяща чиния и поръсваме със свеж магданоз.

Ако няма откъде да си купите пресни миди днес, за да си приготвите и опитате тази морска вкусотия, ето решение за вас: заповядайте на ул. „Княз Ал. Батенберг“ 2, в Средиземноморски ресторант „Салини“. Цените са напълно достъпни, сервизът – безупречен, храната – винаги прясна, вкусна и освен миди – тук ще откриете специално лятно меню, прясна черноморска риба, екзотични морски дарове, суши, японски салати, пресен хляб, традиционни разядки, дузина любими десерти и какво ли още не. Средиземноморски ресторант „Салини“ разполага с лятна градина на метри от плажа и Черно море, в която всяко хранене се превръща в истинско кулинарно пътешествие.

Да, има и безплатен паркинг.

За резервации: +359 877 81 00 18