Израелското светило д-р Галили отново прилага революционния метод за лекуване на разширени вени във Варна

Израелският съдов специалист- д-р Яир Галили за втора година ще гостува във Варна. На 31 август и 1 септември 2019 г. той ще приема пациенти в МЦ“Надежда“. 

Д-р Галили прилага успешно от 18 години революционния безкръвен метод за лечение на разширени вени, известен като „Ултразвуково-контролирана склеротерапия”в Израел, България и САЩ. 

Методът

„Ултразвуково-контролирана склеротерапия” е иновативен метод, който има редица преимущества пред останалите начини за лечение: над 95% успеваемост, не се налага постъпване в болнично заведение, преди манипулацията пациента получава пълна информация за нейното провеждане от специализиран медицински екип, който е на разположение и след процедурата, процедурата е безболезнена и кратка, трае секунди; няма необходимост от анестезия, резултатите са видими в момента на провеждане на манипулацията и са трайни, без наличие на белези, след манипулацията пациента може да се върне към нормалните си задължения и график.

Процедурата започва с първоначален преглед  със специализиран ултразвуков апарат, с който се установява мястото на увредения участък на вената и се преценява необходимата доза за инжектиране на склерозанта. Прави се задължително и снимка на участъка преди манипулацията на увредения крайник. Инжектира се склерозант под формата на пяна във венозния съд, за да предизвика реакция на стесняване на вената и прилепване на стените на увредения участък. Инжектираното вещество впоследствие се абсорбира от организма. По време на манипулацията не се засягат други кръвоносни съдове или съседни тъкани. В резултат на процедурата кръвотокът от нефункциониращите вени на краката се насочва към здравите, функциониращи венозни съдове.

Ултразвуково-контролираната склеротерапия е подходящо лечение на всички форми на разширените вени, включително на най-тежките каквито са отворените язви или състоянията, довели до инвалидизиране на страдащите. Подходяща е и при козметични проблеми.

Малко повече за д-р Яир Галили

Той е началник на клиниката по съдови заболявания в Института „МОР“ в Тел Авив. Практикува и в САЩ – в болницата за венозни заболявания в Чикаго (Chicago Vein Clinic) където овладява методът „Ултразвуково-контролираната склеротерапия”. Зад гърба си вече има над 40 000 пациенти от САЩ, Израел, Хърватска, Европа и Канада.

В България приема пациенти и провежда лечение от 2010 г. в МЦ „Епика” в София. Хиляди са излекуваните българи, сред тях актьори, лекари, аптекари, хора от всякакви професии и възрасти. 

Тел за информация и записвания за час при специалиста: 02/820 38 55, 0879 853 557, 0879 851 557