Строежът на новия стадион до Меден Рудник ще започне през 2020

Строежът на новия стадион до „Меден Рудник“ ще започне през пролетта на 2020- това заявиха по време на заседанието на спортната комисия към Общинския съвет – авторът на проекта- архитект Веселина Илиева и проектантът архитект Емил Бурулянов. На заседанието на комисията присъстваха и фенове на „Нефтохимик“ и общественици, които искаха да разберат повече подробности около строежа на новото съоръжение.

С дизайна на стадиона ще се заеме архитектурната фирма „Архитекти Бурулянови“, които се погрижиха за новия външен вид на Експо център „Флора“. Съоръжението ще е с капацитет 4350 седалки, разпределени в три трибуни. Възможно е обаче да бъдат изградени и още 1000 места. Малкият капацитет на стадиона обаче предизвика възмущението на присъстващите в залата, според които е по-добре Бургас да разполага с един по-голям и поддържан стадион, отколкото с няколко по-малки.

Стойността за проекта за стадиона е 10 млн. лева, като отделно ще бъдат вложени и 2-3 млн. лева в прилежаща инфраструктура – изграждане на паркинг, преместване на електропровод и други.

Очаква се до средата на септември тази година всички детайли около проекта да бъдат изчистени и той да бъде в завършен вид. След това предстои да бъде обявен конкурсът за избор на фирма, която да изгради новия стадион на Бургас. Архитект Илиева поясни, че строителството най-вероятно ще започне през пролетта на 2020 година.