Слагат светофар на кръстовището на „Гурко“ и „Цар Симеон I“

На едно от ключовите кръстовища в града- между улиците „Генерал Гурко“ и „Цар Симеон I“, ще бъде поставен светофар. Това става ясно от отговор на Община Бургас до общинския съветник Георги Дракалиев.

Общината вече е изготвила инвестиционен проект за поставянето на светофар на въпросните улици. „Обявена е обществена поръчка за избор на изпълнител на обекта. Предстои офертите на кандидатите да бъдат отворени на 5-и август тази година. В съгласуваната нова организация на движение за кръстовището и улиците, след изграждането на светофарната уредба по улица „Генерал Гурко“, в участъка от булевард „Стефан Стамболов“ до улица „Цар Симеон I“, движението на пътни превозни средства ще се осъществява двупосочно“, се посочва в отговора на администрацията.

Бургазлии също имаха голямо желание за облекчаване на пътната обстановка на това кръстовище. Превръщането на  ул. „Генерал Гурко“ в двупосочна ще намали трафика и ще свърже Републиканска директно с подземната улица и бул.“Христо Ботев“. Отделно от това, когато им се налагаше да завият по „Цар Симеон I“ шофьорите  често се натъкваха на спрели по платното автомобили на търговци, зареждащи обектите в района.