Димитър Германов и Ивелина Василева дадоха старт на ново кръстовище в Приморско

Кметът на Приморско д-р Димитър Германов и народният представител от ГЕРБ Ивелина Василева направиха първите копки и дадоха зелена светлина за изграждането на новото кръстовище между улиците  „Стамополу“ и „Иглика“. Проектът включва и прилежащо благоустройство, озеленяване и осигуряване на достъп до морския плаж с паркови места.

Д-р Германов сподели, че всяка една инвестиция, която е в инфраструктурата на Приморско и пряко касае подходите към плажовете, е желана, защото основният бизнес, който се развива на територията на града, е туризма. 

„Основният проблем в града, що се отнася до инфраструктурни проекти, облагородяване и реновиране, е подземната инфраструктура. При по-обилни валежи, в тази част от града идва сериозно количество вода, което налага, когато реализираме този проект, предварително да направим подземната инфраструктура. Дъждовната вода ще се отвежда до място, където няма да компрометира съоръженията на кръстовището“, поясни кметът.  Пространството се очаква да бъде готово за другия летен сезон.

Народният представител от ГЕРБ Ивелина Василева сподели удовлетворението си, че през последните години морският град  изцяло е променил облика си и са реализирани редица проекти, направили Приморско привлекателно място. Тя припомни завоюваното от община Приморско  първо място в сферата на морския туризъм за 2018 година. „Развитието на общината води до подобряването на условията на живот на гражданите,  привличането на туристи и развитието на местната икономика“, допълни депутат Василева.

Обществената поръчка за кръстовището е по проект „Строително монтажни работи по проект „Кръстовище на улуци „Стамополу“, „Перла“ и „Иглика“ с прилежащо благоустройствено озеленяване и осигуряване на достъп до морски плаж с паркиране“. Поръчката е стартирала в началото на тази година, като за реализирането й са отделени средства от националния бюджет в размер на 1 ,6 мил. лв.

Що се отнася до следващия мандат, за който отново се кандидатира, кметът Германов сподели, че ще продължи да води същата стабилна политика и ръководство. Приоритетите, които ще бъдат заложени в работата му, са социална политика, образование, инфраструктурно развитие чрез съфинансиране.