Приморско за поредна година се включва в кампанията „Да изчистим България заедно“

Община Приморско за поредна година ще се включи в националната кампания „Да изчистим България заедно”, която ще се проведе на 14.09 (събота) за девета година. На 14 септември от 8 до 8.30ч., пред сградата на Община Приморско ще бъдат раздавани материали необходими за осъществяване на кампанията.

„Призоваваме всички  жители и гости на града, които желаят  да станат част от инициативата „Да изчистим България заедно”,  да почистят околните улици, зелени площи, детски площадки и градинки или да заповядат пред сградата на общината, за да се включат в работните групи. Нека да помогнем на природата, както тя помага на нас“, приканват от Общината.

В тази връзка от ОП „Чистота и озеленяване” са сформирали работен екип, който ще предоставя ръкавици и чували на всеки от доброволците. Местата, които са предвидени за почистване са: местност Курията, пристанище и крайбрежна алея, пътя за резиденция „Перла“, устието на р. Ропотамо, участъка от разклона за село Писменово до надлеза.

Ако има допълнително сформирани групи от желаещи, трябва да се обадят на 0884402427 или 0878813806 и да посочат местата, които ще бъдат почистени, и къде ще бъдат оставени събраните отпадъци, за да бъде организирано извозването им. Жителите на съставните населени места на Община Приморско също могат да се присъединят към голямото почистване.