Димитър Николов: Стартирам нова програма за кварталите със засилен контрол по поддръжката им

Стартирам нова програма за вътрешноквартално благоустрояване със звено за контрол и бърза поддръжка на междублоковите пространства, улици, зелени площи и площадки“, съобщи Димитър Николов.

Така ще се повиши експедитивността и бързината за реакция при отстраняване на повреди по градската среда или при замърсяване на пространства. Дейността на звеното ще включва ежедневна инспекция и проследяване състоянието на проблемните участъци, както и поддържане на чистотата на зелените площи. По този начин ще се реагира много по-бързо при вандалски прояви или замърсени площи.

В програмата за вътрешнокварталните пространства могат да се включат всички бургазлии както от комплексите, така и от кварталите, и селата на общината. Най-важното условие за финансиране е да има консенсус по райони за детайлите по проектите. Хората сами ще решават дали искат повече паркоместа, детска или спортна площадка, фитнес на открито или

обогатяване на зелената система. „С новата програма ще дадем възможност на съседите да обсъждат идеи и да излязат с общо мнение. Така те ще се радват на онова, което са постигнали заедно, а и ще го пазят по-добре“, каза още Димитър Николов. Той ще настоява пред централната власт за продължение на програмата за саниране, тъй като в Бургас бяха обновени близо 200 блока, в които живеят 40 000 души, но останаха и още много чакащи, които не успяха да постигнат единомислие в определените срокове.