Благотворителни коледни инициативи в Несебър събраха средства за деца в нужда

По традиция в дните преди Коледа в Несебър се организира благотворителен базар, на който се събират средства за хуманни каузи. И тази година несебърските граждани показаха, че са с щедри сърца.

4503 лв. е събраната сума от благотворителния базар, който се проведе в продължение на два дни – 14 и 15 декември на площад „Жулиета Шишманова“ в Несебър. Средствата са предназначени за нуждаещи се деца, а зад успеха на каузата стоят общите усилията на участниците и посетителите на базара, които показаха, че няма нищо по-хубаво преди големите християнски празници от това да отворим сърцата си за доброто, да бъдем съпричастни с болката и да помогнем на нуждаещите се.

В първия ден на проявата жителите и гостите на града, решили да посетят благотворителния базар, се радваха на изпълненията на децата от Школата по медни духови инструменти с ръководители Денис Гонсалвеш и Стоянна Вълкова към ОДК Несебър. В програмата на събитието се включиха и  Танцово студио „Заря“ и Фолклорна група „Незабравка.

В благородната акция за събиране на средства за деца в нужда участваха ОДК-Несебър, ДГ „Яна Лъскова“ – Несебър, Местна младежка организация “Морал“ и членовете на танцовите  групи „Заря“ и „Незабравка“.

На базара се предлагаха красиви и оригинални ръчно изработени сувенири, сурвачки и разнообразни домашно приготвени кулинарни изкушения. Събитието бе организирано от Община Несебър.

За поредна година и учениците от СУ ”Любен Каравелов” – Несебър, заедно със своите учители и родители организираха благотворителен коледен базар. Те отвориха душите и сърцата си за деца в неравностойно положение и такива, нуждаещи се от лечение.

Ученици, учители, родители, приятели и граждани изкупиха уникални ръчно изработени картички, сурвачки, коледни играчки, сувенири, напитки и всевъзможни кулинарни произведения, същинско постижение на кулинарното изкуство.

По традиция зад отрупаните с експонати щандове застанаха момичетата и момчетата – активисти на Българския Младежкия Червен кръст в училището с ръководител Паунка Русева, доброволци от Фондация „Международна награда на херцога на Единбург – България“ с лидер Ваня Митева, както и техни приятели. Логистична подкрепа оказаха родители и класни ръководители.

По решение на ученическите съвети под ръководството на педагогическите съветници г-жа Станкова и  г-жа Бакалова, част от събраните средства в размер на 3686.59 лв. ще бъдат предоставени по банков път за подпомагане  на дете от несебърското училище, а друга част ще постъпят в сметката на „Българската Коледа“.

С организирането на базарите учещи и работещи в СУ ”Любен Каравелов” и жителите и гостите на града участвали и посетили събитието на пл. „Жулиета Шишманова“ доказаха, че сърцата им са отворени за всяка благотворителна каузa с надежда всички заедно да сътворим добри дела.