Големият Недялко Йорданов награди финалистите от конкурса за детска поезия „Аз- детето на морето“

В навечерието на най-бургаския празник Никулден, с препълнена зала, много вълнение и детски усмивки премина празника на центъра за талантливи деца в града. Финалистите от I- вия регинален конкурс за детска пезия „Аз-детето на морето“ тържествено получиха своите медали, грамоти и награди от известния български поет и драматург Недялко Йорданов, както и от другите членове на журито – поетесата Роза Боянова и писателката Надежда Динева.

Младите талантливи поети получиха не само своите първи залужени призвания, но и изключителната възможност да продължат да развиват писателските си дарби напълно безплатно в пилотния проект по творческо писане за малки деца „Моите малки истории“ на центъра за млади таланти.

Тържественото награждаване започна с магията на българската народна музика изпълнена от детска фолклорна формация „Зеленика“, с ръководител известната българска народна певица Мария Маркова Халачева и продължи с официалното награждаване на малките бургаски поети. Недялко Йорданов приветства всички 19 наградени деца, разказа им за своя старт в писането и им пожела да продължат своя творчески път и да не се отказват пред трудностите. Малчуганите представиха своите стихчета и  предизвикаха бурни аплодисменти сред многобройната публика.

Празникът завърши с прекрасните гласове на вокална група „Морско синьо“, с ръководител г-жа Мариета Секлемова, гостите имаха и възможността да посетят благотворителния коледен базар на центъра и да си закупят ръчно изработени уникати от талантливите деца на центъра. 

„Вече десет години подкрепяме и развиваме най-големия потенциал на страната ни – талантите на нашите деца. Първият ни конкурс за детска поезия отлично изпълни целта си да стимулира детското въображение и да насърчи интереса на най-малките към поезията. Щастливи сме, че в Бургас открихме толкова много даровити деца и се радваме, че те ще имат възможността да развиват таланта си като се обучават надграждащо в нашия център. Сърдечно благодарим на г-н Недялко Йорданов, г-жа Роза Боянова, г-жа Ваня Желева и г-ца Надежда Динева, че ни подкрепиха в мисията ни да даваме шанс на таланта“, коментира г-жа Лилиана Славова, председател на Фондация „Шанс за децата и природата на България“ и основател на центъра за таланти в Бургас. „Очакваме всички – малки и големи да се включат в многобройните ни инициативи – проекти, състезания, олимпиади, конкурси, благотворителни кампании. Всички заедно за едно по-добро бъдеще и в името на нашите деца!“.