Коледен дух, усмивки и детски смях в библиотеката в Стария Несебър

В навечерието на най-светлите и дългоочаквани празници- коледните, в библиотека „ Стефан Владков” към НЧ ”Яна Лъскова – 1905” се проведе Коледна работилница „Забавлявай се и помагай” с участието на деца от ДГ „Яна Лъскова“ – филиал „Чайка“ в Несебър, с ръководители г-жа Соня Казакова и г-жа Кремена Димитрова. Инициативата се провежда за втора поредна година, като цели не само да зарадва малчуганите, но и да развива тяхното въображение и сръчност,да усъвършенства естетическия им усет за цветове и форми и да упражнява концентрацията и фината моторика на децата.

Библиотекарят Снежина Маркова прочете на малчуганите Коледна приказка и отговори на множеството въпроси, които ги развълнуваха.
Изпълнени с радост, децата пяха песнички, рецитираха стихчета и с трепет споделяха коледни си желания до добродушния и щедър белобрад старец.

Заредени с празнично настроение, старание и въображение малките приятели се превърнаха в работливи коледни джуджета – помощници на Дядо Коледа и заедно със своите грижовни преподаватели се заеха да творят красиви коледни картички от естествени материали, като оцветяваха, рисуваха, лепяха и декорираха.Участниците в забавната работилница си тръгнаха с оригинални собственоръчно направени картички и трепетно очакване на Рождество Христово.