Коледният дух превзе Ново Паничарево

Жителите на с. Ново Паничарево се насладиха на богата фолклорна програма, която постави началото на коледните и новогодишните празници.

Напълно обновеното читалище „Отец Паисий 1927” събра десетки жители и гости на селото, за да съпреживеят удоволствието от поднесените с вещина и любов изпълнения на самодейни състави от община Приморско. На сцената се изявиха малките артисти от ДГ „Русалка“ – с. Ново Паничарево и  битовите групи към читалищата в град Китен и селата Ново Паничарево, Веселие и  Ясна поляна, които представиха образци от българското фолклорно богатство.

Сред гостите на празничният концерт бяха председателят на общински съвет в Приморско Златина Тюлиева, Петко Гечев- директор на дирекция УТАС и главният счетоводител на общината Дукена Коемджиева. Те заедно с други представители на общинска администрация аплодираха участниците в програмата. Ръководителите на съставите Денка Тодорова, Мариана Янакиева и Ирина Драчева поднесоха на  кмета на Ново Паничарево  Яна Жекова и читалището поздравления и подарък за обновената сграда – картина, изобразяваща Отец Паисий. За блестящите си изпълнения участниците в програмата бяха поздравени от Яна Жекова, Златина Тюлиева и Петко Гечев.