Свети Валентин с Metanoa de la Rose в Гранд Хотел и СПА Приморец

Най-хубавият подарък, който можеш да дадеш,

е живот пълен с приключения“

Луис Карол, „Алиса в страната на чудесата“

Някои подаръци са много повече от други. Идват от душата. Носят смисъл връз смисъл, всичките с послания пропити. Водят те в страната на чудесата. Разказват истории за далечни земи, чест, вечна обич, признателност, приключения, страст. Имат приказен вкус. Сипват ти старо вино, да ти нашепва вкусове древни. Разрошват ти косите и ти подкосяват краката. Дърпат ти душата и погледа. Да, някои подаръци определено са много повече от други. Ще ги откриете с Метаноа – брандът, който предлага дара на Черната роза. Отгледана в Африка, носеща безброй значения, подходяща и за дами, и за господа, с живот 6 месеца, предлагана във формат с допълнения за всеки повод, от пръстен с черен диамант до бутиково вино и класни пури. Черната роза е извечният подарък, с който никога няма да сбъркате. В Бургас Metanoa de la Rose ви очаква единствено в Гранд Хотел и СПА Приморец, защото й отива и са в щастлива синергия. Повече за универсалния дар на Черната роза, разказват създателите на бранда.

Кой стои зад бранда Metanoa de la Rose и кога е създаден той?

Metanoa de la Rose е бранд, създаден точно навреме, според собственичката му Александра Микова. Метаноа е нейният ИН – в свят, понякога с твърде много ЯН, нейното преоткриване на женствеността и красотата на личните предизвикателства и както се оказва – на една голяма любов.

Какво предлага Metanoa de la rose?

Единичната луксозна кутия с черна роза е „подписът” на бранда. Metanoa de la rose не е бутик за цветя. Това е бранд, създаден за тези, които искат да подарят отношение и искат да накарат някого да се почувства специален. Защото всеки човек е приказка –  неразказани, недовършени, с неочаквано начало и неочакван край и вълшебни приказки – те са най-хубавите. Чрез специалните колекции на Metanoa de la rose всеки разказва любимата си приказка. Има приказки с вино, приказки за черния диамант, за вдъхновение, за силни мъже, за една жена – Вселена.  Всеки може да намери своята приказка в бутика на Метаноа.

Къде може да бъде открита Metanoa de la Rose?

Metanoa de la Rose може да бъде открита в най- добрите хотели в България, а отскоро и в чужбина и онлайн.

Защо избрахте за неин пазител и посланик Гранд Хотел и СПА Приморец, град Бургас?

За разлика от Червените рози, които са се превърнали в клишето на любовта, черните рози Метаноа са изборът на подарък на онези, които със стил и класа искат бъдат различни. За онези, които търсят отношението към детайла и имат особено чувство за естетика. Сродните души се привличат и в тази връзка сме нямали колебание, че именно Гранд Хотел Приморец е мястото трептящо на честота ала Метаноа. А именно – място за ценители, за естети, за онези, които не са склонни да правят компромис с качеството на своя живот и със следата, която оставят след себе си. Metanoa de la Rose не просто хармонира, а синергира с Гранд Хотел и СПА Приморец. Синергията е взаимоотношение, при което полученият ефект е по-голям от сумата на индивидуалните ефекти. Произлиза от гръцката дума συνέργια, означаваща „работят заедно“. Искрено се надявам все повече хора и бизнеси да осъзнават силата на думата „Заедно“.

Основният символ на Metanoa de la Rose е черната роза. Откъде се зароди идеята за подобен дар?

Розата е „Царицата на цветята” – древно цвете носещо красота и символика.  В света съществуват над 100 вида рози, но една е тази, за която има най- много легенди,  обгърнати с тайнство и загадъчност – Черната роза. През вековете е била цел, блян, дар; символ на обич, преданост, вечен обет. Вдъхновение за нас, да създадем Черната роза на Метаноа. Тя идва от  Африка и е символ на уважение, любов, признание, а поднесена в красивата си опаковка, с внимание към всеки детайл – тя е признак на класа и стил.

Според великия американски мислител и писател Ралф Уолдо Емерсън истинският подарък е да дадеш частица от себе си. Такива са и най-цените подаръци в исторически план. Всеки занаятчия, човек на изкуството е дарявал нещо, сътворено от ръцете му. В този смисъл, какво да подари днес един юрист например? Отговорът е Метаноа – дар за тези, които познават изкуството на подаряването и с този жест показват отношение и класа. В луксозната кутия на Metanoa се крие частицата от теб самия. За влюбения – там прелива топлината на любовта, за покаялия се –  искрено извинение, благодарният поднася своите почести. Всеки дарява това, което е в сърцето му и така създава своята Метаноа. 

Какво е значението на Метаноа и защо тази дума описва най-добре черната роза?

Метаноа идва от гръцки – Μετάνοια и означава възможността да видите нещо по нов начин, да промените зрението и ума си, да откриете още един свят в себе си и около вас, за който сте подозирали, че съществува, но никога не сте били сигурни. Точно както Черната Роза. Подозирали сте, че я има, чували сте, някой ви е разказвал и…да! Ето я. Метаноа.

Откъде идват черните рози на Metanoa de la Rose и как се съхраняват техните красота и аромат през времето?

Черната роза е родена далеч в Африка, върху вулканичната пепел, от любовта на Земята и Небето. Там, един вдъхновен човек е успял да съхрани и обгрижва внимателно живота на черните рози. Точно както любовта и черната роза живее толкова, колкото сте способни да се грижите за нея. Комарът живее един ден, котката – тринайсет години, а колко време живее самата любов? Според Фредерик Бегбеде  – три години. Според Metanoa de la rose съществува докато някой е решен да я поддържа жива.

С грижа и любов, черната роза може да съхрани своята свежест и красота повече от 6 месеца.

Кой избира дарът на Черната роза?

Клиентите на Метаноа са хората със стил, а усещането за стил няма пол и възраст. Metanoa de la rose има предложения и за дами, и за господата. Едно от най- новите ни предложения MAN’S WORLD празнува истинското в мъжете. Метаноа е поводът да промениш света за някого.

Черното е вечната класика, която винаги ще бъде на мода. Ще бъде ли то единственият цвят за Metanoa de la Rose?

Не съществува друго черно, освен черното. Чувствен, съблазнителен, респектиращ, черният цвят може да успокои или развълнува, да създаде хармония и страст. От черното очакваш чудеса. Всъщност освен, че черното съдържа в себе си всички цветове, не трябва да забравяме, че дори сянката на бялата роза е черна. В тази връзка, черното е единственият цвят на Метаноа и същевременно Метаноа съдържа в себе си всички цветове емоции.

Специално за Метаноа, сомелиер създава специално шардоне. Как се случи това партньорство?

За нас е голяма чест, че енолог номер 1 в света, Майкъл Роланд, бе лично вдъхновен от Метаноа и черната роза и създаде за нас един от най-добрите партньори на любовта – виното. Защото човек винаги трябва да бъде пиян – с вино, вдъхновение или от любов, както прецените. Но бъдете пияни! От вдъхновението на г-н Роланд се роди едно прекрасно вино с плътен, интензивен гранатово червен цвят с нежни оранжеви оттенъци на развитие. Парфюмен нос с благородни нотки на сушени цветя, евкалипт, суха червена чушка, мока, рачел от тиква, кокос и вишни в шоколад. Стегнато, гъвкаво и живо в устата с отлични, зрели, велурени танини и много дълъг, благороден запомнящ се финал. Море от екзотични усещания и щипка любов…

Присъствала ли е Черната роза на много предложения за брак?

Да! Колекцията MY PRECIOUS създава незабравими спомени в мига на най- важния за влюбените въпрос. MY PRECIOUS събира в едно неповторимостта на черната роза и уникалността на черния диамант. С цвета на безкрая, той е рядкост също като истинската любов. Това е обещание за инфинитивна обич и отдаденост, което не може да бъде нарушено.

Казват, че най-доброто предстои. В този смисъл, какво планирате за Metanoa de la Rose?

Метаноа ще навърши 4 години през 2020г. Както при децата на тази възраст, така и ние сме оставили брандът да развива своя потенциал без конкретна планомерност. Очакваме да ни има в още една държава. А за нашите любими клиенти предвиждаме много нови продукти, най-новият, от които ще се появи точно преди 8 март, защото.. Черните рози много приличат на жените. Или обратното. Никой не знае.

Специално за 14 февруари, Метаноа подарява дара на Черната роза на една от дамите, избрали да празнуват любовта в Гранд Хотел и СПА Приморец. Съдбата ще избере победителката. Ако не избере вас, то вие можете да изберете Метаноа, за всеки повод. Ще я откриете в символа на бургаското гостоприемство, на крачка от Черно море, там, където принадлежи.