В Бургас започват да налагат глоби за посещение на паркове, градини и детски площадки

От днес започва съставянето на актове за неспазване заповедта на Министъра на здравеопазването от 20.03.т.г. за преустановяване посещението на паркове, градски градини, спортни и детски площадки и съоръжения, на открити и закрити обществени места, обяви директора на ОДМВР – Бургас старши комисар Радослав Сотиров.

Решение за това е взето на днешното заседание на Общинския кризисен щаб, на което са разгледани зачестилите случаи на нарушения от страна на гражданите, които продължават да се движат най-вече в района на морската градина и плажа. „Периодът за уведомяване и разпореждане вече отмина“, категоричен е старши комисар Сотиров, като от днес започва съставянето на актове за неизпълнение заповедта на здравния министър.  

Във връзка с изпълнение на мерките, свързани с въведеното в страната извънредно положение, от 07.00 ч. на 29.03.т.г. в бургаския квартал „Победа“ има засилено полицейското присъствие, заяви още директорът на ОДМВР – Бургас. То се изразява в наличие на мобилни екипи във вътрешността на квартала и обособени КПП-та по периферията, като целта е недопускане безконтролното движение на лица от и към квартала. Движение ще се допуска само по неотложност по аналог на КПП-та, изградени на входно-изходните артерии на Бургас. Старши комисар Радослав Сотиров уточни, че по никакъв начин няма да се затрудни трудовата дейност на работещите лица, които ще бъдат пропускани след представяне на изискуемите документи.

 Директорът на ОДМВР – Бургас съобщи и добра новина за това, че към настоящия момент няма полицейски служители от крайморската дирекция поставени под карантина.