Как „България Ер“ се грижи за пътниците, засегнати от анулациите, покрай COVID-19?

Авиокомпанията поднася своите извинения на всички пътници, засегнати от анулациите и промените в разписанията на полетите, наложени заради разпространението на коронавирус COVID-19. Промените вижте ТУК.

България Ер“ се грижи за всички тях като им осигурява редица възможности за препланиране на самолетните билети и допълнителни комплименти към пътуванията.

Всеки с анулиран полет може да остави своя билет с отворени дати за пътуване до края на годината, както и да избере новата директна дестинация от портфолиото на Националния превозвач, до която би искал да пътува. Въвежда се и възможност пътник да преотстъпи самолетния си билет на друг, желаещ да пътува. 

Паралелно с това всеки, който иска да препланира полета си или да преотстъпи билета си на друг, ще получи и възможност да избере безплатно една услуга от портфолиото на авиокомпaнията – upgrade до бизнес класа, превоз на 1 допълнителен бр. регистриран багаж до 23 кг, избор на седалка с повече пространство, превоз на домашни любимци или на непридружени деца.

Ако пътник по анулиран полет желае да резервира нови дати за пътуването си и в същото време да направи резервация за друг пасажер, на същия полет, то цената на самолетния билет гарантирано от авиокомпанията няма да надвишава цената на билета на пътника по анулирания полет.

До 10 април авиокомпанията предлага и възможност всеки пасажер да направи 1 безплатна промяна на датата/дестинацията на своето пътуване – от директните полети на „Българи Ер“ или да преотстъпи билета си на друг.

Паралелно с всички мерки, авиокомпанията завиши още повече хигиенните изисквания при почистването на самолетите си. Преди и след всеки полет пасажерският салон и санитарните помещения се почистват особено щателно и се третират със специални препарати. В тоалетните на самолетите на авиокомпанията са подсигурени топла вода, сапун и дезинфектанти. Качеството на въздуха в самолетите се гарантира от специални филтриращи системи HEPA, които осигуряват постоянна циркулация на термично обработен въздух до над 200 градуса, ограничавайки евентуално разпространение на каквато и била зараза по въздушен път.

Екипажите на националния превозвач са запознати с всички препоръки на световните здравни и международните авиационни власти и са специално обучени да действат в случай, че се установи случай  на заразен с коронавирус COVID-19 на борда.