1868 деца са приети на първо класиране в първи клас в бургаските училища

Общо 1906 деца са регистрирани в бургаската електронна система за прием в първи клас. От тях приетите на първо класиране са 1868. Родителите на приетите деца трябва да ги запишат в съответното училище в срок от 5 до 12 юни. Поради изискванията за безопасност, записването за учебната 2020-2021 г. ще се извършва по телефон и електронна поща, а не на място в училището.

Неприетите на първо класиране бургаски деца са едва 38, но родителите могат да не се притесняват, тъй като свободните места в учебните заведения в общината са напълно достатъчно – 209.

В ЦГЧ има некласирани 14 деца, но свободните места там са 30. Места за ученици има в ОУ „Княз Борис“, „Любен Каравелов“, „П.К. Яворов“ и „Иван Вазов“.

В к-с „Славейков“ и кв. Ветрен и Банево едва 9 деца не са класирани. Там свободните места са общо 32 – в СУ „Димчо Дебелянов“ и в училищата в Банево и Ветрен.

В к-с „Изгрев“ има 10 некласирани деца и 33 свободни места в училищата „Йордан Йовков“ и „Добри Чинтулов“.

В к-с „Меден рудник“ – 5 некласирани и 49 свободни места в „Найден Геров“, „Петко Росен“ и „Константин Петканов“.

Свободните места ще бъдат официално обявени в електронната страница за прием за първи клас на 16 юни, а родителите, чиито деца не са приети на първо класиране, могат да променят реда на желанията за второ класиране от 17 до 23 юни.