Кампания за превенция на слънчевите изгаряния в Бургас

В четвъртък, 6 август, в Бургас ще се проведе кампания за превенция на слънчевите изгаряния. От 09.00 до 12.30 часа на крайбрежната алея до Бункера в Морската градина ще има обособена зона с интересни арт ателиета за малчуганите с игри и подаръци, а за по-порасналите ще се провеждат безплатни консултации относно дерматологичните грижи през летния сезон.

Кампанията, която е под мотото „Слънце, здравей!“ – Да се забавляваме под слънцето, с отговорност към себе си, има за цел превенция на слънчевите изгаряния, които могат да бъдат не само много неприятни, но и опасни. За ползите от слънцето върху кожата се знае отдавна, но освен тези благоприятни влияния, то често крие и опасности за нашето здраве.

Съществува индиректно влияние на слънчевите лъчи, което се изразява с някои заболявания: различни видове тумори на кожата, зрителни проблеми, сърдечно-съдови заболявания, топлинен, слънчев удар,  дерматити и други алергии. Превенцията и тук е от изключително значение.

Здравно-информационната кампания се организира от Община Бургас съвместно с „BIODERMA“ – един от лидерите предлагащи висококачествена грижа в дерматокозметиката, лазерен център „Виталайз“, „Нова Трейд“ ЕООД – „Изворна вода Бачково“ и Национална асоциация по превенция и терапевтично обучение – НАПТО.

Кампанията ще има още две дати, които ще бъдат обявени скоро, а целта е да обхване хора от различни възрасти.