UV машината, с която „България Еър“ дезинфекцира самолетите си – в класацията на TIME за най-добрите изобретения за 2020

Специалната UV машина, която „България Еър“ започна да използва като допълнение към процедурите си за дезинфекция преди полет, беше включена в класацията на световно утвърденото списание TIME за най-добрите изобретения през 2020-та година.

Ежегодно класацията отличава в различни категории 100-те продукта, софтуери и услуги, които решават непреодолими и навременни проблеми по иновативни начини. Проектите се номинират и избират от редакторите и кореспондентите на списанието по целия свят.

Машината Honeywell UV Cabin System II, още позната като Dimer GermFalcon, беше отличена в категорията „Транспорт“. От списанието посочват, че тя се е доказала като успешна в унищожаването на още два вируса от семейството на коронавируса – MERS и SARS.

Националният превозвач на България е единствената компания на нашия пазар, която използва иновативната машина. Сред авиокомпаниите, които са интегрирали дезинфекцията с UV лъчи, е и Qatar Airways.

Технологията е адаптирана специално за авиацията по подобие на системата за дезинфекция с UV лъчи, която се използва в лечебни заведения и COVID отделения. Тя разполага с разтегателни UV рамена, които обработват седалките, повърхностите и кабините на самолета, без да използват почистващи химикали.Труднодостъпните места в самолета също могат да бъдат дезинфекцирани благодарение на подвижна лампа. По този начин, след обработка с машината, пътниците могат да се качат в изцяло стерилен салон.

Повече информация за всички мерки, които националният превозвач „България Еър“ е въвел в интерес на пасажерите си, прочетете тук