Кметът на Приморско инспектира проблемните места в общината

Ситуацията в община Приморско се нормализира, но ръководството  продължава да следи с повишено внимание синоптичните прогнози. Особено стриктно се наблюдават участъците, където има риск от голямото количество валежи.

Кметът на Приморско д-р Димитър Германов инспектира лично проблемните места в населените места на общината. 

„Предприели сме всички превантивни мерки по почистване на коритата на реките, за да намалим максимално опасността от наводнения. Заедно с органите на МВР и с кметовете на населени места обходихме терените и за сега няма данни за сериозни щети и бедстващи хора.  Поддържам постоянна връзка с органите, стопанисващи язовирите и към настоящия момент язовир Ясна Поляна има достатъчно свободен обем, който да бъде буфер за дъждовната вода. Язовир Ново Паничарево прелива контролирано. В постоянен контакт съм с хората по места и оставам на разположение за всеки, който има нужда от съдействие“, уверява д-р Германов чрез  публикация във фейсбук.

Спирането на валежите вече се отразява положително на нивото на водните площи в общината. Заплахата от заливане на моста в Ново Паничарево е отминала, но ситуацията в късния следобед вчера е била доста сериозна, съобщиха читатели на „Набрега“. 
Пътят Бургас – Приморско, който снощи бе затворен заради прелялата река Ропотамо, вече е отворен.