Гръцко лято с директните полети на „България Еър“ до Корфу, Родос, Крит и Солун

Гръцко лято с директните полети на „България Еър“ до Корфу, Родос, Крит и Солун

Всеки може да резервира своя билет за някоя от изкушаващите гръцки дестинации, полетите започват от майските празници

Това лято ще бъде морско, а благодарение на новите директни полети, с които „България Еър“ обогати полетната си мрежа, всеки ще може да му придаде екзотичен солен гръцки привкус. От май започват първите директни полети на „България Еър“ до едни от най-красивите и магнетични гръцки дестнации – Корфу, Родос, Крит и Солун.

Всяка от тях разполага своя собствена магия, плажове от световен клас и спираща дъха природа. Ако досега пътуването до тях отнемаше около 10 часа пътуване с кола или автобус, а стигането по въздушен път беше възможно единствено с чартърни полети, то вече всеки има възможност да планира своята лятна почивка по възможно най-удобния начин. Разписанието на полетите между София и Корфу, Родос, Крит и Солун дават възможност да прекараме максимално време на плажа, като отделим минимално време в пътуване.

„България Еър“ предлага удобни двупосочни връзки до красивите гръцки кътчета и с тръгване от Варна, а всеки, който иска почивката му да започне по-специално и с максимален комфорт, може да развира билет за пътуване в бизнес класа и да се наслади на уединение.
Ето и няколко изкушаващи предложения за море в Гърция:

Корфу – зелената градина на Гърция

Вече всеки може да се пренесе директно сред красотата на острова, спечелил си прозвището на най-зеления остров в Гърция – Корфу. Полетите на „България Еър“ от София до зелената градина на Гърция стартират от 11 юни и ще продължат през цялото лято –всеки петък и вторник. За кратка уикенд почивка или за дългоочаквания отпуск, това е най-бързият начин, по който всеки любител на природата, морето и приключенията може да стигне до Корфу.

Родос- кътче от древността

Наричат остров Родос едно от чудесата на Гърция и перлата на Додеканезките острови. Магнетичният остров се намира на 18 километра западно от Турция, между континентална Гърция и остров Кипър, и е дом на древна история за завоеватели, рицарски замъци и много легенди. Много отдавна именно в острова се е намирал Родоският колос, обявен за едно от чудесата на света, а мястото, на което се е намирал и до днес е притегателен център за туристи от цял свят.
Но следите от различните епохи в Родос са само част от магията на острова. Екзотичните златисти плажове, калдъръмените улички и живописната природа ще погалят сетивата на всеки, който търси неповторима почивка. Директни полети на „България Еър“ от София до Родос започват от 22 май с удобно разписание за дълъг уикенд или едноседмична почивка.

Крит – открий митичната красота

Обгърнат в митове и легенди, най-големият гръцки остров, е родно място на една от първите европейски цивилизации –минойската. Освен с богато историческо наследство, островът изненада приятно с различни пейзажи, вкусове и приятен климат.
Крит разполага с много богат избор от изключителни плажове, които са истинско удоволствие за сетивата. Сред тях са Елафонси, който е известен с леко розовия си пясък и всъщност представлява плитка лагуна, Вай – единственият плаж с естествени палми на острова, Матала, над който има величествен пещери и много други.

Цялата тази красота е само на един директен полет разстояние от София – полетите до Хераклион започват от 22 май и ще продължат до 10 октомври.

Солун – по-малко от час и си там

Ако досега до Солун се стигаше за около 5 часа с наземен транспорт, сега вторият по големина град в Гърция е по-близо от всякога. От 21 май, удобното разписание на полетите на „България Еър“ всеки петък следобед и неделя вечер, позволява на всеки да се наслади на морски уикенд.
Съвсем близо до Солун е Халкидики. Всяка година трите ръкава на Халкидики привличат много любители на морето. Сега той може да бъде още по-близо до тях, благодарение на полетите на „България Еър“ от София до Солун срещу 46€ за еднопосочен билет и 89€ за билет и 89€ за двупосочен.