Иновативното училище „Константин Петканов“ подготвя своите ученици за света на модерните технологии

Единственото училище в Бургас, което обучава своите ученици в професионални паралелки по специалността „Графичен дизайн и реклама“ е иновативно средно училище „Константин Петканов“.

За втора  поредна година  учебното заведение ще подготвя бъдещи експерти в тази сфера, а децата се учат как да използват максимално пълноценно пресечните точки между изкуството и информационните технологии, за да създават различни продукти с широк спектър на приложение.

Паралелно с новостите в IT сектора учениците от 8 до 12 клас в тази паралелка преминават през засилено изучаване на английски, на ниво езикова гимназия – 18 часа седмично“, а като част от обучението им са включени и уроци по руски език като втори чужд език. Това е една от причините към тази паралелка да проявяват интерес деца и родители от рускоговорящата общност в Бургас и в региона.

Информационните технологии в  иновативно училище „Константин Петканов“ са широко застъпени в още една специалност „Икономическа информатика“.

Ръководството вече постави основите на още една специалност, с която отговаря на духа на времето.

Учениците от първи клас могат да изучават и „Роботика“.  Така първокласниците от тази паралелки ще съставят програми на базово ниво, но от първия си ден в класната стая ще се подготвят да станат част от тази част от високите технологии. Роботика и програмиране ще изучават и учениците от пети клас.

При развиването и на трите специалности директорът Дарина Иванова и нейните колеги създават постоянно контакти с представители на бизнеса от IT сектора,  с Художествената академия и с висшите учебни заведения в региона, за да подготвят своите ученици отрано за изискванията и стандартите на пазара на труда.