Нов социален център в Малко Търново, ГЕРБ предлагат още 400 услуги за хора в нужда

Изграденият социален център показва как средствата по програмите достигат до населените места в България. Малко Търново винаги активно кандидатства с добри проекти, които с подкрепата на правителството са факт. Програмата ни за следващ мандат е с фокус върху социалната политика и услуги, ще надграждаме постигнатото.

Това коментираха кандидатите за народни представители от листата на ГЕРБ-СДС Галя Желязкова и Румен Желев в странджанската община, където отвори врати нов социален център. В него ще полагат специализирани грижи за 15 души с увреждания. Проектът е финансиран със средства от Европейския фонд за регионално развитие и със средства от държавния бюджет.

Заедно с кмета на общината Илиян Янчев Желязкова и Желев видяха на място, че базата отговаря на всички европейски стандарти.

„Ще работим за пълна промяна и в системата за социално подпомагане. Ще създадем Кодекс за социална закрила, с по-фокусирано подпомагането на почти 350 хил. семейства всеки месец. Социалните помощи  трябва да са обвързани повече с пазара на труда. Предвиждаме да бъдат създадени над 400 услуги за около 15 хил. възрастни и хора с увреждания“, допълни Желязкова.  

Кандидатите за народни представители разговаряха с жителите на Малко Търново на открита приемна в центъра на града. Сред въпросите бяха заложения ръст на заплати и пенсии, програмата за саниране на еднофамилни сгради, както и разширяване на обхвата на социалните услуги.