Седем улици в Малко Търново ще бъдат ремонтирани, средствата вече са осигурени

Седем улици в Малко Търново ще бъдат изцяло ремонтирани със средства отпуснати от държавата. Стартът беше даден днес от кмета на общината Илиян Янчев, народния представител в 44-тото Народно събрание Димитър Бойчев и зам.-министъра на енергетиката Жечо Станков. Бойчев и Станков са кандидати за народни представители от коалиция ГЕРБ-СДС.

„Благодаря на депутатите от ГЕРБ-Бургас и на правителството за подкрепата. Това е второ постановление на Министерски съвет, което изпълняваме. Преди това ремонтирахме улиците в друг квартал в Малко Търново. Промяната в инфраструктурата се отразява на живота в града, повишава се интереса към закупуване на имоти, към реновиране на къщите. Като кмет ще продължа да се боря за повече средства за община Малко Търново, за да се превръща във все по-привлекателно място за живот и туризъм”, каза Илиян Янчев при символичния старт на проекта.

„Днес сме тук, защото спазихме още един ангажимент, който беше поет от мен и колегите ми. Едно от последните решения на правителството бе за отпускане на средства за този важен проект за странджанската община. Ще продължаваме да насърчаваме инвестициите в пътна инфраструктура, за да  осигуряваме по-добър и сигурен живот за хората в населените места. С нови пътни връзки се постигат много позитиви за жителите – по-лесен и бърз достъп до здравеопазване, образование и култура в областния център. Това е и акцент в регионалната програма – изграждането на четирилентови пътища от Бургас до Айтос, Средец, Царево и Малко Търново“, каза Димитър Бойчев.

„Община Малко Търново е активна винаги, когато става въпрос за проекти. Съвсем скоро с кмета Илиян Янчев подписахме договор за безвъзмездна финансова помощ по проект: „Рехабилитация и модернизация на общинската инфраструктура – система за външно изкуствено осветление на община Малко Търново“.

Ще продължим да съдействаме за  промяната в странджанската община. Сред приоритетите ни е изграждането на четирилентов път до Бургас, но защитавайки природата”, каза Жечо Станков.