Изложба плакати представя испанския език и култура

Изложба на плакати на тема „Испански език и култура“ бе открита в Областна администрация Бургас.

Събитието е подкрепено от областния управител Вълчо Чолаков, а жури от Национална художествена академия излъчи плаката победител. Той е създаден от Здравко Сираков, студент в НХА с ръководител проф. д-р Кристина Борисова. Грамота от името на областния управител връчи Владимир Крумов – зам.областен управител.

Креативните творби са създадени в рамките на Първия областен конкурс по испански език и култура. В него възпитаниците на “Estreya”- Испански културен център от Бургас, Айтос и Поморие, премериха знания и умения по граматика, испанска музика и испанска кухня.

„LAS SIRENAS DE BURGAS“ ( Русалките на Бургас), „LAS AGUILAS DE AYTOS“ (Орлите на Айтос) и  „LOS TIBURONES DE POMORIE“ ( Акулите на Поморие)“ освен познания по езика, показаха и как се приготвя най-вкусната тортиля. Участниците получиха неочаквана възможност за клас по огнения танц фламенко. Демонстрацията води Ирина Дубровина, която съвместно с „ESTREYA“ Българо – испански културен център организират класове по испански танци, всяка сряда от 19.30 ч. в Културен дом „НХК“.

 „Събитието се превърна в интересен и вълнуващ празник. Подобен духовен обмен на идеи отваря нови пътеки пред човека и прави възможен диалога му с непознати страни, култури и хора. Свързахме се с отдел култура и учениците на гр. Перияна (Малага) и взаимно подготвяме „Станът на думите“, в който представяме забележителностите на градовете ни.“ – коментира Антонио Перез, ръководител на Estreya”- Испански културен център.

 По думите му различната възраст на участниците, от ученици до хора в зряла възраст, доказва, че ученето на чужди езици не е невъзможна кауза, стига човек да има мотивация и достатъчно силно желание.

Изложбата може да бъде разгледана до 25 май.