Топло посрещане в Солун на първите пътници по новата линия на „България Еър“ от София до Солун

Стартираха и директните полети на „България Еър“ до островите Корфу и Крит

Тържествено бе сложено началото на първия полет на „България Еър“ от София до слънчева Гърция. Той се изпълни на 25 юни и беше с продължителност едва 35 минути. Пълният с пътници полет на националния превозвач бе посрещнат от обслужващия агент Fraport Thessaloniki на летището в Солун гостоприемно, с традиционни гръцки сладкиши.
Всеки, който иска да си планира спокойна морска почивка, без да чака на дълги опашки по границите, може да го направи лесно и бързо и да е на морския плаж за по-малко от час.
Планирането на уикенд в Гърция вече е не просто възможно, но и по-удобно от всякога – без губене на излишно време в път сте директно там – с полетите на „България Еър“ от София до Солун – всеки петък следобед и неделя вечер.
За нула време вече може да стигнете и до екзотичните острови Крит и Корфу. Полетите от София до най-зеления гръцки остров Корфу се изпълняват всеки петък, предлагайки идеални условия за едноседмична лятна почивка. От 27 юни официално стартира и директната линия на „България Еър“ и до друг магнетичен остров – Крит с полети между София и Хераклион всяка неделя. От август предстои да стартира и още една нова директна линия на националния превозвач – от София до Родос.
„България Еър“ предлага и удобни възможности за полети и с тръгване от Варна. За повече подробности следете уебсайта ни www.air.bg , както и социалните ни мрежи във Facebook и Instagram.Билети може да закупите онлайн на www.air.bg , през мобилното приложение Bulgaria Air, от офисите и представителствата в страната и чужбина, както и от агентската мрежа.
Всички полети на националния превозвач се изпълняват съобразно най-високите хигиенни изисквания в интерес спокойствието и здравето на всички пътници и след стриктна дезинфекция със сертифицирани препарати и UV машината Honeywell UV Cabin System II, която световното списание TIME определя като едно от най-иновативните изобретения за 2020 година.
Качеството на въздуха в самолетите се гарантира от специални филтриращи системи HEPA, които осигуряват постоянна циркулация на термично обработен въздух до над 200 градуса, ограничавайки евентуално разпространение на каквато и да била зараза по въздушен път. Повече информация за всички мерки, които националният превозвач „България Еър“ е въвел в интерес на пътниците си, прочетете тук.