С подмладена листа и амбиция за добър изборен резултат ГЕРБ-СДС откри предизборната си кампания в Бургас

С амбиция за по-добър изборен резултат коалиция ГЕРБ-СДС откри предизборната си кампания в Бургас. Най-голямата парламентарна група в следващия парламент ще бъде ГЕРБ, категоричен е водачът на листата Любен Дилов. „На тези избори не припознаваме никой като враг и противник с изключение на хаоса. В момента имаме необичайна, неразумна ситуация, в която нямаме президент, а имаме кандидат за президент, нямаме служебно правителство, което да се занимава с изборите, а имаме предизборен  щаб на кандидата за президент. Имаме треперещи чиновници, които се чудят дали няма да станат жертва на поредната локална или национална вендета. И, разбира се, нямаме парламент, което е мечтата на всеки политик“, каза Дилов  и подчерта, че тази предизборна кампания ще се провежда „очи в очи“, а не по интернет като предишната, заради ограничителните мерки срещу Ковид-19.

Водачът на морската листа се обърна към политическите опоненти с думите: „Ще си позволя една препоръка, единствено към ДПС – не се хващайте отново за националистическата карта. Очевидно сте разколебани от перспективата и в 46-и парламент да загубите ролята си на важен балансьор, като се случи в 45-ия. Но не го правете ,защото с ръка на сърцето не можете да не признаете, че последното десетилетие ДПС може да се похвали с най-много български турци на различни позиции във властта, независимо дали управлява или не, в парламента – не само от листите на ДПС. Радвате се на изключителна толерантност, помощ и разбиране за проблемите на вашите избиратели. Ако ни върнете в едни отминали години, никой няма да спечели. България няма да спечели….И в заключение към всички политически формации, които вместо програми отправят призиви за изчегъртване. Скъпи приятели, с изчегъртване нищо важно в историята на човечеството не е постигнато. И сикстинската капела не е изчегъртана, а построена и нарисувана. Изчегъртването е  присъщо за изкуство на пещерните времена…”,

Официалния старт на предизборната кампания на коалицията ГРЕБ-СДС бе обявен в обновения Дом на нефтохимика. Там бе представена и обновената и значително подмладена листа на кандидатите за народни представители. „Виждам много млади и образовани хора, които са достойни да защитават интересите на Бургаския регион в следващото Народно събрание“, каза Димитър Николов, член на Изпълнителната комисия на ГЕРБ.

Няколко са приоритетите за Бургас,  които коалицията си поставя като цел в бъдещата си работа. Сред най-важните са  появяването на града на картата за зелената сделка (европейски план за намалено производството на парникови газове и въвеждане на закони за кръгова икономика, намаляване на потреблението на сгради, биоразнообразие, земеделие и иновации), продължаване на програмата на за саниране на жилищата, на която разчитат още десетки хиляди бургазлии и др.

Областният лидер на ГЕРБ Димитър Бойчев заяви, че с колегите му и този път ще заложат на позитивна кампания:  „Винаги сме се възприемали като бургаски кандидати за народни представители. През следващите 4 години се възприемане като лобисти, казано в добрия смисъл, за реализиране на проектите, които сме включили в предизборната кампания“.