ГЕРБ: МВР работи по доноси без обвинения, кметът на с.Бата ще си търси правата

С ареста вчера нарушиха човешките ми права и ще търся справедливост. Готов съм да стигна и до Страсбург. Това заяви кметът на село Бата Георги Георгиев на брифинг в Бургас. Той сподели още, че вече е подал жалба, с която оспорва заповедта за задържане от вчера.

„Вкараха ме в ареста и ме държаха 23 часа, без да ме попитат нищо. Не ми казаха в какво съм обвинен и днес сутринта ме освободиха. Всичко това на фона, че не откриха в дома ми никакви данни за нарушение, в кметството също. Виждам предизборна ситуация, която иска да подрони авторитета на ГЕРБ. Нямам повдигнато обвинение“. Той призова гражданите да изразят правото си на вот в неделя, за да се спре с тези репресии и хаос от страна на служебното правителство.

„Бойко Рашков поздрави днес ОД на МВР-Бургас за добре свършената работа в Поморие и обяви, че определена политическа партия, която е засегната от действията на полицията, е протестирала. С това показва, че има наистина нарушения. Той твърди, че когато има данни за извършено престъпление – купуване на вот, това е политическа корупция. Пред вас е човекът, който каза, че не му е повдигнато обвинение. Няма данни за извършено нарушение от кмета на село Бата. Има полицейско своеволие от страна на МВР и на Областната дирекция, полицията реално я няма“.

Това заяви кметът на община Поморие Иван Алексиев.  

Областният лидер на ГЕРБ и кандидат за народен представител Димитър Бойчев заяви, че според него сигналите са доноси.

„Обръщам внимание на фактите, няколко случая в област Бургас са идентични – задържането на кмета на село Лозарево, община Сунгурларе и на този на с. Бата, община Поморие. Никой не знае какъв е бил сигналът. Работи се по доноси, правят се проверки, влизат в кабинети, къщи и стресират хората в цялата страна. Не са намерени никакви доказателства и факти, няма повдигнати обвинения“.

Бойчев допълни още, че този тип задържания целят да покажат работата на полицията като статистика, но ефектът от нея е нулев. „.Всички, които вчера бяхме пред РПУ-Поморие чакахме часове наред, без да получим отговори и информация нито от пресцентъра на полицията, нито от шефа на районното управление, нито от директора на ОД на МВР-Бургас. Връщат се комунистическите времена на проверки по доноси. Това не може да продължава повече“, категоричен бе Димитър Бойчев.