Димитър Бойчев: Изкуствено удълженият ремонт на АМ „Тракия“ гони туристите от Южното Черноморие

Изкуствено удълженият ремонт на АМ „Тракия“ вече не само създава дискомфорт на пътуващите, а реално прогонва българските туристи от Южното Черноморие. За това алармира областният лидер на ГЕРБ Димитър Бойчев.

„Сигналите от бизнеса са за отмяна на резервации заради тежкия трафик и пренасочване на българските туристи в Гърция. Това е антибългарска политика от страна на служебното правителство на Румен Радев. В момент на криза действията на всеки управляващ трябва да са надпартийни, защото от това зависи качеството на живот на хиляди българи, заети в този бранш“, категоричен е Димитър Бойчев, който е кандидат за народен представител от Коалиция ГЕРБ-СДС.

Той припомня, че шофьорите и през юли ще продължават да попадат в задръстване заради предизборни действия на служебния кабинет. По план ремонтните дейности трябваше да са приключили в края на юни.

„Провалиха завършването в срок на най-натоварената отсечка през лятото, за да си играят на разследващ орган и да си правят пиар. Затова сега от София до Бургас се пътува цял ден. Това е безобразие, което трябва да спре веднага. Отново призовавам отговорните лица да преустановят работа и да пуснат участъка по който може да се движат автомобили. Да продължават с ремонта на есен!“, казва Бойчев.