Руска кинокласика гледаме на „Охлюва“

Има филми, които може да гледаш само веднъж, но има и такива, които остават вечна класика и се превръщат в любими за поколенията. Точно такива филми ни очакват в следващите дни на открита сцена „Охлюва” до Културен център „Морско казино”. Прожекциите са безплатни, а началото е от 20.30 часа.

Вечерите на руското кино стартираха с класиката „Ние от джаза“, режисиран от Карен Шахназаров.

Днес, 10-ти август, програмата продължава с лентата „Джентълмени с късмет”. Това е комедията от 1971 година на реж. Александър Серий, която остава сред култовите заглавия в руското кино и със сигурност може да бъде наречен касов, защото през 1972 събира 65 милиона зрители.

Комедийната драма „Не тъгувай” очаква киноманите на 11 август. Лентата е режисирана от Георгий Данелия, а сценарият е на Резо Габриадзе по романа на Клод Тилие „Моят чичо Бенджамин“.

Вечерта на 12 август /четвъртък/ е запазена за комедията „Иван Василиевич сменя професията си” от 1973-та година на режисьора Леонид Гайдай.

За финал на 13 август – петък е прожекцията на романтичната комедия „Кавказка пленница” от 1967-ма година.

Вечерите на руското кино са с вход свободен и се провеждат със съдействието на Община Бургас и почетното консулство на Руската федерация в Бургас.