„България Еър“ възстановява полетите до Израел

От 14 октомври националният превозвач „България Еър“ възстановява полетите до Тел Авив

Считано от 10 октомври, според  Заповед № РД01-767 от 10.09.2021 г.  Израел влиза в списъкът на държавите, чиито сертификати за ваксинация, изследване и преболедуване на COVID-19 се считат за равностойни на цифровия COVID сертификат на ЕС.

  • Израел е една от страните, за които отпада изискването за поставяне под карантина при пристигане в България, съгласно заповед № РД-01-459  на Министерство на здравеопазването от 11 август. 
  • Пътуващите до Израел трябва да се запознаят предварително с всички предприети мерки и указания за вход и преминаване през страната, за които можете да се информирате от сайта на Министерство на външните работи на Израел 

Сигурността и здравето на пътниците винаги са били от първостепенно значение за авиокомпанията, затова „България Еър“ е предприела възможно най-високите мерки за хигиена и безопасност на борда на самолетите. Преди и всеки полет се извършва цялостна дезинфекция на всички повърхности и седалки в пасажерския салон и кабината с препарати, които са ефективни 24 часа. Въздухът в самолетите се обновява постоянно през двигателите, като всички самолети на „България Еър“ са оборудвани и със специални въздушни HEPA филтри, които елиминират до 99.998% от всички бактерии и вируси. В санитарните помещения на борда са подсигурени топла вода, сапуни и дезинфектанти.

В интерес на здравето на пътниците е въведено и правило за задължително носене на предпазни маски от всички по време на полет.