Невяна Митева: Искаме да творим добро и вярвам, че ще имаме тази възможност

Повече от час продължи срещата на полк. Невяна Митева с граждани на Бургас. Градът е поредната спирка от обиколката на кандидатът за  вицепрезидент из България преди балотажа Радев-Герджиков в неделя. Пред десетки бургазлии, събрани до Часовника, тя припомни ключовите приоритети в програмата им с проф. Герджиков и подчерта категоричната необходимост от реформи в системите на образованието и здравеопазването.  Невяна Митева коментира проведения дебат между Румен Радев и Анастас Герджиков, като изтъкна, че сблъсъкът е спомогнал много хора да се ориентират правилно кой от двамата ще бъде по- полезен за България. Тя отправи критика към поведението на Румен Радев, който според нея е разединител на нацията и наблегна, че той е обърнал гръб дори на собствената си партия.

„Демокрацията е в опасност. България има нужда от промяна и ние можем да я осъществим, като обединим хората. Ние искаме да творим добро и вярвам, че ще имаме тази възможност. Нека изберем обединението и политиката на протегнатата ръка. На 21 ноември е още по-важно за бъдещето на България да отидем пак до урните и да гласуваме. Да дадем своя глас за една България, в която се спазват Конституцията и законите. За парламентарна република, в която властта на е концентрирана в една личност, а е от народа и за народа. За държава, в която демократичният правов ред е гарантиран от баланса на всички институции и от нормалния диалог между всички политически сили и обществени групи. За България, в която държавният глава е обединител на нацията, а не разединител, който заплашва с юмруци. Нужен ни е президент, който уважава международния правов ред и не признава незаконната анексия на Крим за нормален факт, призова Невяна Митева.

След изявлението си кандидатът за вицепрезидент отдели време за  желаещите да се снимат с нея и раздаде множество автографи.