Ковид 19 в Бургас

Според данните на РЗИ в Бургас от 2 февруари 2022 г. още 68 учители и 35 ученици са диагностицирани с Ковид 19. Нови 25 души са приети в болници, от които е един е в тежко състояние и е в реанимация. Девет души са починали, а 14 нови медици са дали също така положителна проба за коронавируса.

Общо 1293 стават вече новите случаи в област Бургас, с което общо общият брой на заразените нараства на 60 393. На болнично лечение са 301 пациенти, а на домашно лечение – 20 147  лица.

Със заповед на директора на РЗИ – Бургас д-р Георги Паздеров от 31 януари до 13 февруари са в сила противоепидемични мерки на територията на област Бургас заради повишената заболеваемост. Те включват ограничение до 50% в капацитет, работната площ и брой лица в заведенията за хранене и развлечения при допускане в тях само на хора със зелен сертификат. Работното време на тези заведения е от 5:00 до 22:00 ч. Ограничена е публиката на културни, спортни, сценични, музикални и други мероприятия – до 50% , като се допускат само хора със зелен сертификат.

Непълнолетните имат забрана да посещават търговски центрове, кина, ресторанти, кафенета и други. без придружител – родител/настойник или друго лице, полагащо грижа за непълнолетния.

Полицията и отговорните институции ще следят за спазването на заповедта на директора на РЗИ – Бургас.