Благотворителна Великденска кампания в Бургас

Започва благотворителната Великденска кампания „Доброто продължава – да дарим усмивка на възрастните хора в Бургас“. Тя се организира от сдружение „Усмивка“ съвместно с община Бургас и е в подкрепа на над 200 възрастни в града. Кампанията ще се проведе от 28 март 2022 г. до 24 април 2022 г.

През миналата 2021 г. сдружение „Усмивка“ – Бургас, реализира успешна Коледна благотворителна кампания в подкрепа на 80 възрастни хора на територията на бургаския регион и на намиращите се в защитени жилища деца, както и домове за жени и мъже с психични отклонения. Броят на хората, които дарителите тогава подкрепиха, надхвърли 400 човека. Това мотивира сдружението да организира нова, Великденска кампания, която да бъде посветена на възрастните хора, живеещи в самота, за които срещата с човека, който полага грижи за тях, е единственият контакт с околния свят. Жестът на внимание, който те получиха по Коледа, показа колко малко е нужно, за да бъде стоплено нечие сърце.

Доходите на голяма част от самотно живеещите възрастни хора в Бургас не им позволяват да поемат дори минималните допълнителни разходи, които идват с празниците. Затова от сдружение „Усмивка“ отправят покана към гражданите на Бургас и цяла България да се включат в кампанията, като подготвят великденски подарък за някой възрастен. Те могат да го изпратят или донесат на адрес: Бургас, ул. „Янко Комитов“ 4, за кампанията „Доброто продължава – да дарим усмивка на възрастните хора в Бургас“.

Могат да се даряват всякакви пакетирани, вакуумирани и консервирани продукти в срока им на годност, както и пресни плодове и зеленчуци. Приемат се също перилни и почистващи препарати, гъби за миене на чинии, предпазни маски, латексови ръкавици, тоалетна хартия, мокри кърпички, салфетки, памперси за възрастни всякакви размери, подложни чаршафи, постелъчно бельо, олекотени завивки, запазени дрехи, чорапи, чехли, както и някои лекарства – аналгин, аспирин, парацетамол, други обезболяващи средства, продавани без рецепта, също и апарати за кръвно налягане втора употреба за възрастните хора, проходилки и други вещи.

Може да се дарява и парична сума по сметката на сдружението, с която ще се купят лекарства или ще се платят сметки за ток или вода:

SMILE SDRUZHENIE

IBAN BG23RZBB91551007918704

РАЙФАЙЗЕНБАНК ОФИС БУРГАС 5

За кампанията „Доброто продължава – да дарим усмивка на възрастните хора в Бургас“.

Всеки, който желае, може да се включи в каузата. Всеки продукт е ценен и ще бъде от голяма полза за някой беден и самотен човек. Подобен малък жест на даряване има много силен положителен ефект – носи усещане за ценност, кара възрастния човек да се чувства обичан и му връща вярата, че не е забравен и изоставен.

За повече информация относно благотворителната кампания – тел.: 0988 753 171 или 0887 395 403.

 

Снимка: burgas.bg.