Договор за пълноценно сътрудничество

Ректорът на Националната спортна академия (НСА) „Васил Левски“ проф. Николай Изов и директорът на бургаското спортно училище „Юрий Гагарин“ Янчо Стойчев подписаха договор за сътрудничество в осъществяването на учебно-методически дейности и споделяне на ресурси в областта на спортната, учебната и научната дейност. Дългосрочните задачи, които си поставят за реализиране двете страни, са обмен на нови форми за преподаване на учебни дисциплини в областта на физическото възпитание, спорта, спортната анимация, управлението на спортни дейности и туризма.

Общи екипи ще разработват научно-изследователски проекти, ще се провеждат съвместни обучителни събития, лагери, конференции, ще се предоставя взаимен достъп до материално-техническата база. Преподаватели от Спортната академия ще се срещнат с кандидат-студенти от бургаското училище за разговори и дискусии, относно професионалната им ориентация.

В присъствието на ръководния състав на НСА проф. Изов използва случая, за да поздрави лично Янчо Стойчев за встъпването му в длъжност директор на бургаското спортно училище, което е едно от най-успешните в страната. „Радостен съм, че стигнахме до този момент всички съвместни инициативи, които сме имали във времето с г-н Стойчев като наш възпитаник, да са били сполучливи. Вярвам, че ще продължим все така успешно и в бъдеще“, уверен е проф. Николай Изов.

„От името на всички наши възпитаници, треньори и преподаватели от Спортно училище „Юрий Гагарин“ и лично от мое име искам да благодаря на професор Изов за доверието. Сигурен съм, че ще го оправдаем и заедно ще постигнем още по-големи върхове. Ние, спортистите, сме като едно семейство. Винаги съм разчитал на НСА, помагаме си взаимно. Другото послание на този договор е, че всички трябва да сме обединени като нация, за да постигаме целите си“, заяви след подписването на договора Янчо Стойчев.

 

Снимка: e-burgas.com.