Доброволци, организирани от ЕС „За Земята“ ще почистват Природен парк „Странджа“

Тази година Екологичното сдружение„За Земята“ организира 24-то издание на ежегодните си почиствания, което тази година ще бъде на нетрадиционно място – Природен парк „Странджа“. Инициативата ще продължи четири дни, като доброволците ще чистят всеки ден нов район от парка.

Лагерът ще бъде разпънат на 29 април в местността Петрова нива. Педвидено е на следващия ден ще бъде почистена околността на село Стоилово и местността Тракийски лагер по поречието на реките Велека и Младежка. Акцията през третия ден ще бъде проведена в село Заберново и околността около него. На 2 април ще се довърши почистването и всичкият събран боклукще бъда натоварен на камион.

„ Освен полезната за природата, туристите и хората, живеещи там, ще имаме възможност да се насладим на великолепието на редки видове растения, намиращи се в района и на хладните води на Младежка и Велека“,уверяват доброволците организаторите от ЕС„За Земята“.

Храната за доброволците е осигурена за целия период на събитието. Спането е организирано в палаткови лагери на поляни в местността Петрова нива. При достатъчно желаещи организаторите ще наемат бус, който може да ги превози от Бургас до лагера.

 

Снимка: e-burgas