Елка Василева се включи в националната кампания в подкрепа на четенето

Продължава националната кампания в подкрепа на четенето „Походът на книгите“, чиито официален старт бе даден на 2 април – Международен ден на детската книга.
Участници в „Походът на книгите“ са известни българи, които се срещат с децата на живо и онлайн, за да им прочетат откъси от любимите си детски книги, като по този начин мотивират най-малките да четат.
В рамките на инициативата „Известни българи четат на деца” възпитаници на ДГ “ Ханс Кристиан Андерсен“ слушаха стихове и приказки, прочетени от поетесата Елка Василева, секретар на ЦЕБС „Алеф”. Тя представи свои стихотворения за деца и приказки от бургаските автори Роза Максимова и Ана Стефанова, и разказа за книгите, които е чела като дете. „Книгата може да ви заведе на места, на които иначе няма как да отидете. Затова и всяка книга е едно вълшебство!”, сподели тя пред децата от групите 3 и 4 „Г“ и 3 „А“, като ги призова да мечтаят.
XI-то издание на националната кампания „Походът на книгите“ ще приключи на 23-ти април, когато отбелязваме Международния ден на книгата и авторското право.