От началото на май почва да функционира зелената зона в Бургас

От 2 май 2022 г. започва функционирането на зелената зона за паркиране, съобщават от общината. Работното време на зоната остава същото – от понеделник до неделя включително във времевия интервал 11 ч. до 20 ч.

Безплатен ще бъде престоят на автомобили на местата за паркиране, обозначени като зелена зона на официалните за страната празници. Зелената зона обхваща ж.к. „Лазур“ и периферията на Приморски парк, а зоната около „Гъбката“ и хотел „Приморец“ преминава от режим на синя зона в режим на зелена зона, номерът за заплащане със SMS остава 1357.

Новото за тази година е разширението на зоната в ж.к. „Лазур“. Тя вече обхваща карето, заключено между между бул. „Демокрация“ от ул. „Копривщица“ до ул. „Васил Петлешков“, ул. „Васил Петлешков“, ул. „Панайот Волов“, ул. „24-ти черноморски пехотен полк“ от ул. „Панайот Волов“ до ул. „Копривщица“ и ул. „Копривщица“. Там се предвижда да се обособят общо 773 паркоместа, които ще бъдат обозначени със специални табели, на които ще бъде указан начина на плащане чрез мобилен телефон и чрез паркинг автомати, гласово таксуване и талони.

Противниците на разширяването на зоните за паркиране в Общинския съвет на Бургас се арументират с това, че това става вече не само в централната част на града, където това е безспорно необходимо, но и в жилищните квартали, като „Лазур“, „Възраждане“ и други, което предизвиква недоволството на гражданите.

 

Снимка: burgasnews.com