Форум за иновации в Бургас

Бургаското училище „Александър Георгиев-Коджакафалията“ ще бъде домакин на Регионалния форум по Националната програма „Иновации в действие“ на тема: „STEM и бъдещето на образованието“. Събитието ще се проведе в сряда, 20 април 2022 г., от 09 до 16.30 часа в сградата на Бургаския свободен университет.

Регионалният форум по НП „Иновации в действие“ има за цел да събере и обедини иноватори от целия Югоизточен регион – Бургас, Сливен, Стара Загора и Ямбол, които да обменят идеи и добри практики в областта на образованието. Тази година фокусът е върху STEM/STEAM/STREAM в унисон със световните тенденции за развитие на умения през интеграция на математика, технологии, наука, инженеринг, дизайн и комуникация.

Форумът е разделен на две тематични части. Първият от тях е конферентен модул, в който иновативните училища от Карнобат, Стара Загора, Ямбол, Велико Търново, Шумен и Враца ще споделят своите добри практики.

Следващата част от форума ще бъде практически уъркшоп, в който трима вдъхновяващи иноватори: Таня Сребрева, Грета Стоянова и Ангел Ангелов-Ачо, ще потопят участниците в света на STEM през темата за „съживяването“ на механична ръка.

 

Снимка: burgas.bg