Очаква се 300-процентов ръст на чешки туристи това лято

Полицейски патрули от Чехия ще бъдат командировани в две морски общини в Бургаска област през летния туристически сезон. Това стана известно след среща на областния управител на Бургас Стойко Танков с посланика на Чешката република Лукаш Кауцки.

Вече девет години, от 2013 г. асам, такива екипи са патрулирали само в Приморско, където най-масово са се насочвали за почивка чешките туристи. За първа година обаче чешки полицейски патрул това лято ще има и в Несебър.

Посланикът сподели, че на 1 юли тази година посолството на Чешката република ще открие в Бургас консулски център, който ще бъде в услуга на чешките и словашките туристи. Консулският отдел ще работи до 30 август, обясни областният управител Стойко Танков.

Очаква се 300-процентов ръст на чешки туристи в сравнение с предходни години по морските курорти, заяви от своя страна Лукаш Кауцки. Посланикът подчерта добрите взаимоотношения между Областна дирекция на МВР – Бургас, и чешката полиция, като ги определи като „изключително позитивен натрупан опит”.

Областният управител Стойко Танков информира за антикризисните мерки, взети от правителството предвид военната криза в Украйна за подпомагане на населението и бизнеса, както и за мащабните проекти, които се очаква да се реализират в Бургаска област чрез Плана за възстановяване и развитие.

 

Снимка: БТА.