Иван Шопов и Теодосий Спасов идват в Бургас с магията на своята музика

На 17 май 2022 г. ще можем да се потопим в магията на музиката, която създават Иван Шопов и Теодосий Спасов. Ценителите на стойностната музика ще потънат в неповторимата атмосфера на едно космическо вливане между звук и емоция, визия и атмосфера, композиция и импровизация.

Българският музикант, продуцент и художник Иван Шопов е представял своята музика и изкуство в цяла Европа, Южна Америка, САЩ, Азия, Русия, Австралия и Нова Зеландия. Широкият му интерес към електронния музикален свят го отвежда в различни проекти и стилове – техно, drum and bass, idm, джаз, ambient, рок и класическа музика. Това, което го отличава, е способността му да смесва традиционния български фолклор с електронна музика и джаз, което му помага да създаде мост между миналото и настоящото поколение. Зад гърба си има три албума в сътрудничество с музикалния виртуоз Теодосий Спасов и един албум с народните певици.

А Теодосий Спасов го наричат кавалджията на света, с огромен кръг почитатели по цял свят. Познаваме го като виртуозен изпълнител на кавал, който може да изсвири стилно всяка народна мелодия. Той беше първият, който започна да свири джаз на кавал, а смесването на народна музика с елементи от джаз и класика са в основата на почти всичките му авторски пиеси, разработвайки свои собствен, уникален стил.

Представянето на албума им „InFusion” се реализира с финансовата подкрепа на община Бургас. Премиерата е в клуб „Модерен театър” на 17 май, вторник, от 20 часа.

 

Снимка: burgas.bg.